Zomerreizen naar Oost-Canada

In Canada vind je een onovertrefbare variatie aan landschappen. Bergen, gletsjers, meren, regenwouden en verlaten stranden… Canada combineert het allemaal, en dat in elk seizoen. Hoewel de nadruk in reisgidsen en op reisblogs vaak op de ongerepte natuur van de Rockies en British Colombia in West-Canada ligt, moet ook Oost-Canada zeker niet onderdoen. Wil je deze regio in de zomer ontdekken? Op deze pagina vind je onze tips.

1.    Niagara Falls 

De Niagara Falls vormen de natuurlijke grens tussen Canada en Amerika. Toegegeven, dit moet de bekendste bezienswaardigheid zijn van Oost- én West-Canada. De toeristische trekpleister bij uitstek dus, maar toch kan een bezoek aan de watervallen niet ontbreken op je reis. De watermassa die over de afgrond stroomt en beneden in de leegte stort, dat is iets spectaculair. 

Bij het Table Rock Center heb je het beste uitzicht op de Horseshoe Falls, de grootste waterval. Je ervaart het pas echt als je ernaartoe vaart. Miljoenen liters water van dichtbij naar beneden zien donderen, zorgt ervoor dat je je plots heel klein voelt. Mag het nóg spectaculairder? Loop eens achter de watervallen op de excursie “Behind the Falls”. Dit wereldwonder combineren met de boeiende stad Toronto in een korte vakantie? Dan zit je goed met onze Toronto & Niagara Falls 6-daagse reis.

Als je de Niagara Falls bezoekt, stop dan nadien even in het charmante stadje Niagara-on-the-Lake. De tijd lijkt hier wel stil te staan met de 19de-eeuwse sfeer die hier nog heel duidelijk heerst. Neem alles goed in je op terwijl je geniet van een Canadees glas wijn, want dit stadje is de thuisbasis van enkele oude wijngaarden. Niagara-on-the-Lake bracht Canada op het wereldtoneel als eersteklas wijngebied.  

2.    Thousand Islands

Bij Kingston, Ontario vind je stroomafwaarts de archipel ‘Thousand Islands’, uitgestrekt over 80 kilometer in de Saint-Lawrencerivier. Je zou denken dat de naam een overdrijving is maar niets is minder waar: de eilandengroep bestaat zelfs uit 1.864 eilanden. Hier kunnen waterratten zich uitleven naar hartenlust met de talloze watersportmogelijkheden. 

Met een cruise kan je makkelijk de verschillende eilanden ontdekken. Je komt langs kastelen, vuurtorens en prachtige huizen. Een van de favoriete bezienswaardigheden van de Thousand Islands is Boldt Castle op Heart Island. George Boldt liet dit kasteel bouwen als geschenk voor zijn vrouw. Toen zij stierf, werd de bouw abrupt stilgelegd. George keerde nooit meer terug naar Heart Island, maar het kasteel onderging verschillende restauraties en is sindsdien een belangrijke trekpleister. 

Ook een bezoek aan Fort Henry is een must-see. Van zodra je de houten poorten binnengaat, verkeer je in een ander tijdperk. Beleef het 19de-eeuwse militaire leven met de dagelijkse oefeningen van de Fort Henry Guard, verschillende rondleidingen en schilderachtige uitzichten.

In het Thousand Islands National Park kan je meer dan twintig eilanden ontdekken, per kano of kajak. De eindeloze kustlijnen, de unieke cultuur en de watersportmogelijkheden… Thousand Islands is een zomers paradijs. Aanrader!

Deze hoogtepunten van Oost-Canada combineren kan in een gevarieerde 14-daagse reis, bekijk onze Highlights of the East reis
 

“De eilandengroep Thousand Islands is perfect voor waterratten: leef je uit met talloze watersportmogelijkheden”


3.    Wildlife

Canada is onevenaarbaar wat betreft wildlife met onder meer grizzlyberen, walvissen, ijsberen, elanden en vogelkolonies. Ook in het oosten van het land kan je heel wat wildlife spotten. 

Het Algonquin Provincial Park is het grootste en oudste nationale park van Ontario. Vroeger woonden hier Native Canadians, maar nu is het park thuis voor verschillende diersoorten. Het staat erom gekend een van de beste plekken te zijn in Noord-Amerika om elanden te spotten. De kans is groot dat je ook herten, bevers, wolven en beren tegenkomt op je uitstap naar Algonquin Provincial Park. Verken het park per kano of te voet en hou je ogen open, want hier valt veel wildlife te spotten! 

Genoeg wildlife te bespeuren aan land dus, maar ook op zee kan het. Wil je graag walvissen spotten? Maak een uitstap naar Tadoussac. Dit dorp ligt aan de noordwestelijke oever van de Saint-Lawrencerivier, bij de samenvloeiing met de Saguenayrivier. Het zoute water van de Saint-Lawrence en het zoete van de Saguenay zorgen voor een rijk zeemilieu met een overvloed aan krill. Walvissen zijn dol op krill, je ziet ze vooral tussen mei en november. Ontdek onze Charming Québec reis en stap aan boord van een zodiac voor een walvistour, met wat geluk spot je onderweg ook zeehonden. Mag het wat actiever? Ga op zeekajakexcursie naar de walvissen! 

Kunnen vooral ruige kustlandschappen je bekoren? Neem eens een kijkje naar onze Wild Atlantic Coast rondreis van 15 dagen. Nova Scotia & Prince Edward Island zijn top voor kust en wildlife liefhebbers! 

Oost-Canada is naast zoogdieren en zeezoogdieren ook thuis voor tal van vogelkolonies. Vanuit Quebec kan je de ferry nemen naar de meest oostelijke provincie van Canada, Newfoundland en Labrador. Langs de kust bewonder je verschillende vogelsoorten: onder meer jan-van-genten, papegaaiduikers en arenden. Hier zie je de vogels in hun natuurlijke habitat. 
 


“Canada is onevenaarbaar wat betreft wildlife: van beren tot walvissen, je ziet het hier allemaal” 


4.    Citytrippen

Wil je de prachtige natuur en de wildlifemogelijkheden combineren met de rijke cultuur? Oost-Canada telt een aantal steden die zeker de moeite zijn als citytrip. 

Toronto is de hoofdstad van de provincie Ontario en een van de meest multiculturele steden ter wereld: hier worden maar liefst 140 talen gesproken en meer dan de helft van de inwoners heeft buitenlandse roots. Die internationale sfeer komt perfect tot z’n recht in de grote stad. Bezoek de Kensington Market, kuier door de winkelstraten, bewonder het middeleeuwse kasteel Casa Loma, ontdek de oude wijk ‘Distillery District’ en geniet van een uitzicht op de prachtige skyline vanaf de CN Tower. Dit is tevens ook de perfecte uitvalsbasis voor een uitstapje naar de Niagara Falls. Toronto gaat niet snel vervelen. Bekijk onze 6-daagse Toronto & Niagara Falls reis.


Quebec City is een Canadese stad met een sterk Europees tintje. Vroeger behoorde de stad tot Frankrijk, en dat merk je vandaag nog steeds. De kasseistenen en pittoreske straatjes doen meteen denken aan Zuid-Frankrijk. Dat gevoel wordt nog aangescherpt eens je de Franse restaurantjes binnenstapt en er de taal hoort weerklinken. In Quebec City kan je makkelijk een aantal dagen doorbrengen want er valt enorm veel te beleven: wandel over de promenade Terrasse Dufferin, keer terug in de tijd op het Place Royale, bezoek het fort La Citadelle en beklim de bekendste en oudste trappen Escalier Casse-Cou. 

Ook in Montreal ervaar je een stukje Frankrijk in Canada. Deze stad is de perfecte combinatie van natuur en cultuur. In het centrum vind je tal van architecturale pareltjes, zoals het Olympisch Stadium met de Montreal Tower. De cultuur van de stad is een vermenging tussen oud en nieuw: de hippe wijk Le Plateau – Mont Royal staat in schril contrast met de oude stadsdelen. Beklim de heuvel Mont Royal als je even wilt ontsnappen aan de drukte. Dit is een stukje natuur in het hart van de bruisende stad, waar je van een prachtig uitzicht geniet. 

Combineer je ze graag alle 3? De Higlights of the East is onze ultieme 14-daagse rondreis, klik hier door om meer te weten over deze reis.

Een zomerreis naar Oost-Canada is zoals je ziet ontzettend gevarieerd. Wil je dit graag zelf ervaren?
Klik hier door naar ons aanbod. Niet meteen gevonden wat je zoekt? Laat het ons zeker weten, we kunnen elke reis op maat voor je aanpassen.