Winter in Canada

Ook in de wintermaanden is Canada ronduit prachtig en vlot bereisbaar. Een blinkend wit sneeuwtapijt is een zekerheid, en er zijn tal van mogelijkheden voor skiërs en niet skiërs. 
* Winterseizoen 2021-2022 is nu beschikbaar *


MEER DAN SKIËN

Natuurlijk, Canada is een droombestemming voor elke fervente skiër. Die wil toch minstens één keer doorheen de gigantische hoeveelheden maagdelijk witte poeder van de Canadese Rocky Mountains glijden. 

Maar er is zoveel meer te doen. Ook voor wie niet op de latten staat. Zo zijn de besneeuwde hellingen ideaal terrein voor een sneeuwscootertocht. Je kan genieten van de ongerepte natuur tijdens een hondensledetocht, prachtige sneeuwschoenwandelingen maken doorheen bevroren canyons, of wildlife gaan spotten in hun winters kleedje.  

Neem hiervoor een kijkje naar de Multi Comfort Tour. De naam zegt het zelf. Je reist op comfortabele wijze doorheen de Rocky Mountains, van Banff tot Jasper, met allerlei activiteiten inbegrepen.

Ook de prachtige Icefields Parkway met zijn talrijke gletsjers en halfbevroren watervallen komt aan bod.

We zorgen voor transfers van de ene plaats naar de andere, zodat je zelf zorgeloos kan genieten. 

De wit besneeuwde berglandschappen schikken zich verder prima voor sightseeing rondreizen. Onze favoriet is om in de wintermaanden per luxetrein het land te doorkruisen, van Vancouver naar de Rocky Mountains. Bij het Frozen Lakes reisprogramma ontdek je hier alles over. 

DE PISTE OP

Wie wel op de latten wil staan heeft verschillende keuzes. Maak je graag een combinatie van skiën en andere activiteiten, dan kan je bij de Jasper Multi Week terecht. Leef je enkele dagen uit op de skipistes van Marmot Basin, en proef meteen ook van enkele andere leuke activiteiten.

Gelijkaardig aan dit programma is de Banff Ski & Snow reis. We voorzien een 4-daagse skipas waarmee je drie verschillende skigebieden kan ontdekken. Ervaar ook enkele unieke winteractiviteiten zoals een sneeuwscootertocht, Ice Walk en toegang tot de natuurlijke hot pools van Banff. 

Bij de reis Jasper Powder Adventure ligt de focus voluit op skiën. 

Fervente skiërs vinden ook hun gading te Whistler, waar het aantal pistes en freeride mogelijkheden het grootste is. De City & Ski reis geeft je de mogelijkheid om de bruisende stad Vancouver te ontdekken, terwijl je ontspant en aan het tijdsverschil went. Vervolgens ga je naar hartenlust skiën op de flanken van Mount Whistler en Mount Blackcomb. Misschien is een heli-skidag ook wel iets voor jou? 

Rond Whistler in het kustgebergte liggen de temperaturen gemiddeld tussen 0 en -10 graden. In Banff en Jasper kan het wat kouder zijn, omdat deze gebieden een continentaal klimaat hebben.

Sneeuwzekerheid is er zowel in Whistler, Banff en Jasper tussen november en april. 

OP MAAT

Ook in de wintermaanden werken we met plezier een reis op jouw maat voor je uit. Blijf je graag ergens wat langer, maak je graag een combinatie van verschillende reizen, of heb je een heel ander idee in gedachten, geef ons gerust een seintje, en samen stellen we jouw ideale reisschema op. 

Het prijskaartje van winters Canada valt vaak beter mee dan je denkt. Voor vluchten en lokaal programma kan je voor een 9-daagse reis al op € 1400 per persoon afkloppen.