Vancouver Island

Een paradijselijke bestemming op zichzelf boordevol variatie én vooral de gezonde zeelucht steeds dichtbij, dat is Vancouver Island

MET DE FERRY  NAAR VICTORIA

Op de ferry naar Vancouver Island brengt de zeewind in je haren je onmiddellijk in vakantiestemming. Na de ontspannende overtocht van een uurtje ben je na een korte rit van 30min aangekomen in Victoria, hoofdstad van British Columbia. De Britse koloniale sfeer sluimert door de straten, met het parlementsgebouw en Fairmont Empress Hotel als uitblinkers. Het is heerlijke rondstruinen langs de waterkant, op een terras met een biertje van de lokale micro-brouwerij, of in het verzorgde Royal Museum.

VICTORIA EN OMGEVING

Proef de sfeer van het gemoedelijke Victoria met een wandeling langs de jachthaven, het Victoriaanse parlementsgebouw en het statige Empress Hotel. Op een half uurtje rijden van de stad kan je op verkenning in de gerenommeerde Butchart bloementuin, of in het weelderige Craigdarroch Castle. Je kan het water op voor een walvisssafari waarbij je ook goede kansen hebt op het spotten van orka’s. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Royal British Columbia Museum, een aanrader! De dag afsluiten kan in één van de vele pubs of farm-to-table restaurants.

DE ONGEREPTE KUSTLIJN VAN PACIFIC RIM

Een rit dwars doorheen het binnenland van Vancouver Island brengt je tot de kleine dorpjes Ucluelet of Tofino, in het Pacific Rim National Park. De kustlijn gaat gehuld in regenwoud en wildlife floreert hier. Tofino is de ideale uitvalsbasis voor een walvissafari in het ruime sop, of een berenexcursie per zodiac langs de oevers van de fjorden. Daarbij heb je geweldige kansen op het spotten van grizzly en zwarte beren.

RELAXEN LANGS DE OOSTKUST

Aan de andere kant van het eiland gaat het er gemoedelijk aan toe, op de stranden van Campbell River, Parksville of Qualicum Beach. Canadese families trekken hierheen op zomervakantie om de genieten van de zeelucht en nabijheid van de natuur. Een korte overvaart per ferry brengt je naar Quadra Island, één van de Discovery eilandjes, die her en der verspreid liggen tussen Vancouver Island en het continent. Vanuit Nanaimo kan je de ferry terugnemen naar het vasteland en je rondreis verderzetten. 

OP NAAR PORT HARDY

Verder noordelijk is het nog mogelijk tot Port Hardy te rijden, "end of the road", en scheep je in op de British Columbia ferry naar Prince Rupert. De rit leidt je door ongerepte wildernis. Een fijne stop of logeerplaats onderweg is de charmante baai van Telegraph Cove. Omringd door authentieke paalwoningen heeft het plaatsje een unieke flair bewaard, het is bovendien een prima uitvalsbasis voor een walvissafari.