Toronto

Gelegen aan Lake Ontario vind je de hoofdstad van Ontario, Toronto terug. Deze multiculturele stad met prachtige skyline heeft dankzij zijn veelzijdigheid voor iedereen iets te bieden. 

CN TOWER 

Met zijn 553 meter hoogte typeert de CN Tower de skyline van Toronto. Deze attractie mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan de stad. In iets minder dan een minuut sta je op het obeservatiedek op een hoogte van 346 meter, waar je geniet van een adembenemend uitzicht over de stad. Twee verdiepingen lager op 342 meter hoogte is de Glass Floor: een glazen vloer waar je over kan lopen en de diepte in kijkt. Voor de echte durvers is er de EdgeWalk, een wandeling over de rand op 356 meter hoogte. Mag het allemaal iets rustiger? Boven in de CN Tower bevindt zich een ronddraaiend restaurant. 

DE VERSCHILLENDE WIJKEN & MARKETS 

Kensington Market is een gevarieerde wijk met veel restaurants, bars en permanente marktkraampjes. Het is de meest culturele wijk met invloeden uit China, Oost-Europa, Latijns-Amerika en Vietnam. Bezoek zeker ook Graffiti Alley, een straatje vol graffiti kunstwerken.

Trendy cafés, stijlvolle restaurrants en verschillende buitenbarretjes, dat is Little Italy. De perfecte bestemming voor pizza, pasta en gelato. Maar laat je niet misleiden door de naam, deze buurt heeft veel meer te bieden dan enkel de Italiaanse keuken. Al raden we je wel aan de overheerlijke Italiaanse gerechten minstens één keer te proberen. 

St. Lawrence Market is een grote overdekte markt in het centrum die al sinds 1803 bestaat. De markt bestaat uit drie gebouwen waar je heel wat verse producten kan kopen en kooklessen kan volgen. Proef er de lokale gerechten of breng op de bovenste vierdieping een bezoek aan de kunstgallerij. 

TORONTO ISLANDS 

Even weg van de drukte in de stad? Toronto Islands is een kleine eilandgroep die je enkel per ferry bereikt. Tijdens de overtocht geniet je van een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Toronto. De Toronto slands bestaan uit verschillende kleine en grote eilandjes met stranden, parken, weiden en speeltuinen. Tip: huur een kano en vaar tussen de verschillende eilanden.