Sunshine Coast

Een ongekend stuk kustlijn, gezegend met zacht en zonnig weer, glooiende heuvels, stille lagunes en afgelegen zandstranden. En dat alles op 1 ferry-oversteek van Vancouver. Ideaal voor een rustgevende verlenging aan je reis, of als adempauze tussen Vancouver Island en de Rockies.

OP EEN BOOGSCHEUT VAN VANCOUVER

Vanuit Horseshoe Bay in Noord-Vancouver brengt een prachtige ferry-oversteek van +- 45 minuten je naar Langdale, op het Sechelt Peninsula. Het is een uurtje rijden langs een bochtige weg tot Egmont, waar de weg eindigt aan het water van de Sechelt Inlet. Een 4 kilometer verderop moet het zeewater een dergelijke smalle zee-engte door, dat er bij eb en vloed een bijzonder natuurfenomeen optreedt. Skookumchuck Narrows is de naam van deze stroomversnelling, waarbij bij eb allerlei draaikolken ontstaan, en bij vloed een stevige golf de fjord in rolt. Een breed wandelpad door het regenwoud brengt je naar 2 uitkijkpunten van waaruit je die spektakel veilig kan aanschouwen.

LUXUEUS LOGEREN

Vlakbij Egmont, verscholen in de bossen, tegen de steile flank van de fjord, ligt je luxelodge waar je enkele dagen heerlijk kan ontspannen en smullen van de lokale delicatessen, vers bereid in het uitstekende huisrestaurant. De lodge organiseert allerlei activiteiten op de fjord, zo kan je er op uit trekken per boot naar de prachtige Princess Louisa gletsjerfjord. Via de Malibu stroomversnelling bereik je boot de fjord, en kan je genieten van de stille wateren. De Chatterbox waterval is het hoogtepunt van de fjord, en wordt omring door felgroen regenwoud typisch voor Canada’s westkust.
Maak je je tour graag extra bijzonder, vlieg dan per watervliegtuig terug naar Egmont. Een heus avontuur en met gegarandeerd fantastische vergezichten.
Voor extra avontuur kan je per kajak, kano of jetski de fjord opvaren. Per jetboat kan een gids je ook meenemen voor een geanimeerde tocht over de Skookumchuck Narrows.  

AAN HET EINDE VAN DE WERELD

Alweer een prachtige ferry-oversteek en rit verder, vind je het soezende dop Lund. Dit is het uiterste einde van de Highway 1, welke start in Puerto Montt, Chili, en helemaal langs de westkust tot Lund loopt. Lund wordt getypeerd door het historisch hotel, dat in 19xx werd opgetrokken en nog steeds dienst doet als charmant verblijf aan de waterkant. Het houten wandelpad langs de oceaan eindigt bij een fleurige bar. Er is verder een verleidelijke bakkerij en een handvol kunstgalerietjes. 

ISLAND HOPPEN

Lund is de uitvalsbasis om per watertaxi Savary Island te bereiken. Dit 7 kilometer lange, vlakke eiland bereik je in 15 minuutjes vanuit Lund. Savary Island is met zijn lange zandstranden een ideale bestemming voor een dagje strandpret. Op het eiland zijn geen wegen, alles is te voet bereikbaar. Hier is op adem komen de enige optie. Voor dierenliefhebbers zijn er vanuit Lund ook dagcruises op de Desolation Sound mogelijk. Aan boord van een ruim, comfortabel schip wordt er allerlei zeeleven gespot, zee-otters, robben, zeeleeuwen, zeevogels, met wat geluk zelfs een walvis.

ONTSPANNEN

Reizen naar de Sunshine betekent een versnelling terugschakelen, luisteren naar het kabbelen van de oceaan, genieten van het uitzicht, en eenvoudigweg ontspannen.