Reizen per trein

REIZEN EN RELAXEN

Heerlijk achterover geleund in de comfortabele zetel glijdt het Canadese landschap aan je voorbij. Je hoeft je niet te concentreren op autorijden of de kaart. Enkel het uitzicht en je eigen comfort is van belang. Treinsporen werden aangelegd nog voor de autowegen bestonden, en rijden daarom langs de allermooiste routes. De snelheid van de trein wordt bewust beperkt gehouden zodat je het landschap ten volle in je kan opnemen en tot rust komt.

Naast een ontspannende manier van reizen neemt de trein je mee doorheen de geschiedenis van Canada. Het is De treinverbinding van oost naar west Canada die voor de eenmaking van het land Canada zorgde in 1885. Met zijn uiterst oostelijke ligging had de provincie British Columbia er alle baat bij om over land verbonden te zijn met de rest van de natie.

CANADEES ERFGOED

Ook al betreft het meeste treinverkeer in Canada goederenverkeer, de treinsporen slingeren steeds doorheen weidse valleien, doorheen nauwe canyons, en over helse bergpassen. Het duurde dan ook niet lang tot de Canadese spoorwegenmaatschappij deze routes ook voor plezierritten begon te benutten. Reizen per trein kon je in Canada aan het einde van de 19e eeuw in alle luxe en comfort. En dat kan je vandaag de dag nog steeds. Zo zijn er een aantal prachtige trajecten mogelijk. De treinroute van Prince Rupert via Prince George naar Jasper is misschien de minder bekendste, maar zeker een prachtig traject. De beroemde Rocky Mountaineer is de luxueuze treinverbinding van Vancouver naar Banff, Lake Louise of Jasper. Een heuse onderdompeling in weelderigheid en comfort, langs één van de mooiste treinroutes ter wereld. 

VAN PRINCE RUPERT TOT JASPER

Op het tweedaagse traject van Prince Rupert naar Jasper heb je de keuze uit twee reisklasses. De voordeligste tickets bieden een aangename zitplaats, toegang tot een restaurantwagen en tot een panoramische wagon met volledig glazen omhulsel om ten volle van het uitzicht te genieten. Daarnaast zijn er de comfort tickets, waarbij alle maaltijden aan boord voorzien zijn in de restaurantwagon, met dranken inbegrepen. Je reist nu standaard in een wagon met panorama-beglazing voor een 360 graden uitzicht vanuit je zetel. De overnachting in Prince George wordt in beide reisklasses voorzien in een standaard hotel.

STIJLVOL REIZEN MET DE ROCKY MOUNTAINEER

De Rocky Mountaineer legt op de eerste dag het parcours af van Vancouver naar Kamloops. Een bijzondere rit door de West-Canadese woestijnlandschappen van de Fraser Canyon, Black Canyon, en langs Kamloops Lake. De volgende dag zet je reis verder, ofwel via Lake Louise naar Banff, ofwel naar Jasper National Park. De beide routes leiden je door ruige bergstreken en langs helderblauwe gletsjerrivieren. 
Een Rocky Mountaineer tocht is van A tot Z georganiseerd. Hotelovernachtingen in tophotels zijn steeds geregeld, je reist zelf met je handbagage. Je reiskoffer wordt opgehaald in je hotelkamer, en staat je op te wachten bij check-in in je volgende hotel. Je stapt aan boord, neemt plaats en wordt de hele dag bediend. Een uitgebreid ontbijt en heerlijke lunch worden geserveerd, en ook je drankje zal regelmatig bijgevuld worden. Je hebt panoramisch uitzicht vanuit je wagon, en je kan eveneens vanop het portaal in de buitenlucht naar het voorbijglijdende landschap turen. Het reistempo wordt verlaagd langs de mooiste bezienswaardigheden, en treinpersoneel geeft je alle uitleg bij elke toeristische attractie. Ook voor wildlife wordt de snelheid aangepast, zodat elke reiziger de beste kans heeft om een beer of eland te spotten en fotograferen.

BIJZONDERE COMBINATIEREIZEN

Een reis doorheen Canada kan je uitsluitend per trein maken, of je kan een stukje van je reis per trein afleggen, zoals je zelf verkiest. Een aanrader is om een deel van je route extra bijzonder te maken door dit per trein af te leggen. Dit kan perfect, biedt een leuke afwisseling en een beetje verwennerij. Neem een kijkje naar onze treinreizen, of laat je adviseren op maat. We helpen je graag verder om de ideale treinreis voor je samen te stellen.