Quebec City

In Quebec ervaar je een fijne mix van Canada & Frankrijk. Er hangt een Europese sfeer dankzij de gezellige kleine straatjes en 's avonds kan je er heerlijk uit eten gaan. Québec City smaakt altijd naar meer!

Oud-Quebec

Met imposante vestingmuren, koloniale huizen en kassei-straatjes ongetwijfeld de meest sfeervolle regio van de stad, ideaal om te kuieren. 

Rue Du Petit Champlain

De bekendste straat van de 'Basse-Ville' , de benedenstad. Het is meteen ook de oudste commerciële wijk van Noord-Amerika. Ook op vandaag kan je er snuisteren in boetieks, en antiekwinkeltjes op zoek naar een origineel souvenir!

Citadel

Canada heeft nog steeds een sterk Britse link, en dat hoor en zie je elke ochtend tijdens de zomer tijdens de wissel van de wacht! Bovendien biedt het bastion een schitterend uitzocht over de stad.

Fairmont Hotel Chateau Frontenac

Je kan er moeilijk naast kijken bij aankomst in Quebec City, het iconische en historische Fairmont hotel dat een waar kasteel is! Wandel op de statige boulevard langs de St. Lawrence rivier en geniet van het uitzicht. Nog meer genieten? Waarom niet overnachten in het hotel zelf voor een overgetelijke en complete citytripervaring.

In de omgeving

Op een 15 minuutjes van Quebec kan je de 83 meter hoge Montmorency watervallen bekijken. Wil je het avontuurlijk kan je kiezen voor een zipline of via ferrata. 

In Canada ben je nooit veraf van prachtige natuurgebieden. Een halfuurtje van de stad vind je het Jacques Cartier Nationaal Park. Heerlijk wandelen en fietsen met uitzicht op de groene heuvels van de Laurentides. Wie weet spot je zelfs wildlife!