Ottawa

De hoofdstad van Canada & het politieke hart van de nog erg jonge natie. Ottawa is een aangename stad met naast mooie historische gebouwen ook enkele interessante musea.

Sussex Drive

De historische Mijl van Canada mét als belangrijkste gebouw de ambstwoning van de Canadese Premier, Justin Trudeau, op nummer 24.

Parliament Hill

De statige thuisbasis van de Canadese democratie met de 92 meter hoge Peace Tower. Elke zomerochtend om 10u kan je hier de de wissel van de wacht meemaken.

Rideau Kanaal

In de winter is dit de langste schaatspiste ter wereld! In alle andere periode is het een ideale plek voor een picknick,  wandeling langs de oever van het kanaal of uiteraard een boottochtje.

National Gallery of Canada

Het gebouw op zichzelf loont al de moeite, de uitgebreide kunstcollectie maakt het een must voor cultuurfanaten.

Byward Market

In dit shoppingdistrict van de stad kan je heel wat lekkers vinden op de historische boerenmarkt, vol verse en lokale producten. Ook in de restaurants werken ze met dagverse ingrediënten. Een ander soort markt kan je vinden in Bank Street, hier kan je een keuze maken uit meer dan 100 bieren op de tapkraan, de Craft Beer Market is the place voor microbrouwerij liefhebbers!