Okanagan vallei

Stel je een plaats voor waar het landschap gedomineerd wordt door wijngaarden en fruitbomen, combineer dit met een oase van rust, zonneschijn en waterpret voor de jonge reizigers. Dat is de Okanagan-vallei. Niet alleen toeristen maar ook Canadezen verkiezen de Okanagan-vallei als vakantieplaats, onder meer voor de vele uren zon die deze streek krijgt. 

De Okanagan-vallei situeert zich nabij de grens met USA, tussen Vancouver en Calgary, en strekt zich 180 km uit langs het Okanagan meer. Langs het meer vind je enkele populaire plaatsen zoals Oliver, Penticton, Summerland, Kelowna, Osoyoos, …

Naast de vele wijn- en fruitgaarden kleurt het landschap hier ook groen door de vele high-end golfterreinen.

PENTICTON

Het Okanagan meer leent zich uitstekend voor watersportactiviteiten: waterskiën, windsurfen, zeilen, zwemmen… Aan de oever van het meer kan je een gerestaureerde historische radarstoomboot bezoeken. Liefhebbers van cultuur kunnen zich dan weer verdiepen in het Penticton museum waar te ontdekken valt hoe de wereld er uit zag toen de indiaanse bevolking hier nog woonde.

OSOYOOS

Gelegen rond het warme Osoyoos-meer, op de grens met de Verenigde Staten, lijk je hier wel in de woestijn terecht gekomen. De natuur heeft zich aangepast aan het klimaat, kijk dus niet verbaasd als je een waarschuwing  voor ratelslangen en schildpadden ziet. Het aangename klimaat en het warme water maakt dit een geliefde vakantiebestemming. Het is ook hier dat je de bijzondere Nk’Mip wijngaard kan bezoeken. Combineer het proeven van een glas van de Qwam Qwam serie met een educatieve wandeling in de aboriginal cultuur.

KELOWNA

De grootste stad van de Okanagan-vallei is Kelowna. Vakantiehotels aan het strand, parken en stranden langs het meer en moderne winkelcentra lokken meer en meer (strand)toeristen. Als wijnliefhebber kan je hier deelnemen aan één van de verschillende wijntours. De vruchtbare grond van de vallei, de zonneschijn en koele nachten zorgen voor de ideale omstandigheden om wijn te verbouwen. Rode wijnen zoals pinot noir en merlot, witte wijnen zoals chardonnay en riesling zijn slechts enkele voorbeelden. Verschillende wijnen vallen regelmatig in de prijzen en hebben in de laatste jaren internationale roem gekregen.