Niagara Falls

Hét natuurfenomeen van Canada en ver daarbuiten. Gelegen op de grens van Canada en de Verenigde Staten vind je deze indrukwekkende watervallen terug. 

FACTS & FIGURES 

De Niagara Falls bestaat uit drie watervallen: Horseshoe Falls, American Falls en Bridal Veil Falls. Horseshoe Falls is de meest indrukwekkende van de drie en is ook de waterval die je in Canada kan bezoeken. De Horsehoe Falls is 671 meter, 53 meter hoog en heeft de vorm van een hoefijzer. De enorme watermassa die naar beneden stort is een indrukwekkend fenomeen voor jong en oud. 

PER BOOT OF HELICOPTER 

Je kan de Niagara Falls op verschillende manieren bezoeken. De populairste manier is een boottocht die je naar de voet van de watevallen brengt. Een poncho is hier geen overbodige luxe want je zal de waterval letterlijk kunnen voelen. Het geluid is oorverdovend en het uitzicht vanop het water is onvergetelijk. Meer info over de excursie vind je hier terug. 

Mag het nog wat specialer? Het mooiste uitzicht heb je ongetwijfeld vanuit de lucht. De helikopterotcht bezorgt je indrukwekkende uitzichten op Niagara River, Whirlpool Rapids, Rainbow Bridge, de American Falls en Horseshoe Falls. Meer lezen over deze onvergetelijke ervaring kan hier

Een derde optie is de Journey behind the Falls excursie. Hierbij neem je een lift en daal je 125 meter af. Je doorkruist tunnels die achter de waterval lopen, waar je het geluid van de neerstrotende watermassa al kan horen. De tunnels leiden je naar de voet van de watervallen waar je het natuurgeweld vanop een observatieplatform ervaart. Meer weten? Kliek hier.

NIAGARA-ON-THE-LAKE

"The loveliest town in Cananda", wordt deze plaats wel eens genoemd. Dit  pittoreskestadje ligt op 25 minuten rijden van de Niagara Falls, de perfecte uitvalsbasis als je iets rustiger wilt logeren tijdens je bezoek aan de watervallen. Maar de stad zelfs is ook een bezoek waard. Het heeft een charmant oud stadscentrum met historische gebouwen. Buiten de schilderachtige oude stad kunt u de verschillende wijnmakerijen, brouwerijen en distilleerderijen verkennen. Niagara-on-the-Lake bracht Canada op het wereldtoneel als eersteklas wijngebied.