Montreal

Montreal, ook wel het Parijs van Canada genoemd dankzij de Franse invloeden. Een multiculturele stad met een bruisend centrum en de hipste evenementen. 

ONDERGRONDSE STAD  

Een groot deel van het leven in Montreal speelt zich ondergronds af. Dankzij het enorme complex Ville Souterraine. Deze ondergrondse stad bestaat uit hotels, restaurants, winkels en bioscopen. In totaal is er maar liefst 32 kilometer aan tunnels en neemt het gebied ongeveer 12 vierkante kilometer in. Dit is in de winter een groot voordeel, want winters in Montreal kunnen best koud worden. 

KUNST EN CULTUUR 

Montreal ademt cultuur. Er zijn zo'n 250 theater- en dansgezelschappen en meer dan 90 festivals. Quartier des Spectacles is een wijk volledig gewijd aan kunst- en cultuurevenementen. Hier vind je ook het Museum voor Moderne Kunsten terug. Fan van musea? Bezoek dan zeker ook Museum Pointe-à-Caillière of het Museum voor Schone Kunsten. Quartier Latin vind je ook terug in dit district en staat bekend om zijn gezellige cafés en boetiekjes. 

VIEUX MONTREAL 

Wanneer je door het oude centrum van Montreal wandelt waan je je even in Frankrijk. Dit deel van de stad bestaat uit tal van historische gebouwen uit de 17e en 19e eeuw. Geplaveide straten, mooie pleinen en imposante kerken, kenmerken het straatbeeld en zorgen voor sfeervolle plekjes. De pleinen die niet mogen ontbreken tijdens je bezoek zijn Place Jacques-Cartier en Place d'Armes. 

Tip: download de gratis 'Cité Mémoire App' die je tijdens een avondwandeling doorheen het historische centrum gidst. Aan de hand van allerlei projecties op de straatstenen leer je op speelse wijze wat meer over Montreal.