Luxe reizen

Wanneer het net dat tikkeltje meer mag zijn, je een bijzondere gelegenheid wil vieren, of als je Canada nóg meer en nóg beter wil beleven, dan is ons aanbod luxereizen iets voor jou.

 

We bieden unieke overnachtingslocaties, comfortabel en ver van de bewoonde wereld. Ook je transportmiddel kan bepalend zijn, zo kan je verplaatsingen per watervliegtuig of helikopter maken, of een traject in een luxetrein inlassen.

In ons aanbod luxereizen vind je allerlei opties terug. We bekijken graag ook de mogelijkheden om een luxereis op maat samen te stellen.

Luxelodges middenin de natuur

Canada beschikt over prachtig gelegen luxelodges, diep verscholen en omringd door natuur. Heerlijk om je een aantal dagen terug te trekken en te genieten van de natuur met een goed glas wijn en een heerlijke huisbereide maaltijd.

Langs de kust van British Columbia vind je zo’n lodge op de Discovery Islands, een gordel van kleine eilandjes ingeklemd tussen het vasteland en Vancouver Island. Vanuit deze regio kan je overdag een tocht maken waarbij je walvissen en bruine beren kan spotten.

Ook de rustige Sunshine Coast op een boogscheut van Vancouver is uitermate geschikt om er heerlijk tussenuit te knijpen. In dit zonnige fjordengebied kan je prachtige excursies maken per boot, jetski, kano of kajak. De zonsondergang over de fjord vanop het houten terras met een glaasje in de hand zorgt ongetwijfeld voor een waardige afsluiter van de dag.

“Canada beschikt over prachtig gelegen luxelodges, diep verscholen en omringd door natuur”

In het binnenland of de Rocky Mountains kan je ook luxueus logeren. Dit soort accommodaties zijn veelal inbegrepen in onze luxereisprogramma’s of kunnen op maat verlengd, toegevoegd of aangepast worden.

Luxueuze transportmiddelen

Rocky Mountaineer trein

Luxe en comfort worden mede bepaald door je transportmiddel. Luxetreinen verbinden al sinds het einde van de 19e eeuw de grote steden met de mooiste natuurparken. Tegenwoordig is het de fameuze Rocky Mountaineer luxetrein die Vancouver verbindt met Banff, Lake Louise of Jasper. Doorheen de gigantische vensters, die zelfs een stuk van het dak bedekken, glijdt een bergachtig landschap voorbij. Dankzij de hoge ramen zie je zowel het blauwe kolkende riviertje in het dal als de besneeuwde bergpieken. Tussen al dat moois geniet je van drankjes en snacks. Ook ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd.

De Rocky Mountaineer trein heeft twee klassen:

-             De Silverleaf klasse biedt een vaste, ruime zitplaats met panoramisch uitzicht. Alle maaltijden worden aan je zitplaats geserveerd, steeds met keuze uit 2 gerechten voor ontbijt en lunch. Hotelovernachtingen gaat door in comfortabele 4* hotels.

-             De Goldleaf klasse is het hoogste segment. Deze klasse beschikt over wagons met 2 verdiepingen, waarbij je zitplaats zich op de eerste etage bevindt en je nog een weidser uitzicht hebt. De benedenetage van je wagen is de restauratieruimte. Je geniet er van een à la carte ontbijt en lunch.

Elke wagon beschikt eveneens over een portaal, waar je een frisse neus kan halen of naar hartenlust kan fotograferen. Hotelovernachtingen gaan door in de mooiste 5* hotels met alles erop en eraan.

Aan boord van de trein geeft je wagonbegeleider je tekst en uitleg over de bezienswaardigheden onderweg . De trein vertraagt zodat elke reiziger van het uitzicht kan genieten en foto’s kan nemen. Ook voor wildlife onderweg zal de trein vertragen.

“Doorheen de gigantische vensters glijdt een bergachtig landschap voorbij”

Je kan kiezen uit twee trajecten:

  • Reizen tussen Vancouver en Jasper via Kamloops. Deze route volgt de Fraser Canyon tot Kamloops, en brengt je over de Yellowhead Pass naar Jasper National Park.

 

  • Reizen tussen Vancouver en Lake Louise of Banff via Kamloops. De route tot Kamloops verloopt via diezelfde kolkende Fraser Canyon. In Kamloops blijf je zuidelijker en ga je door de historische Spiral Tunnels over de Kicking Horse pas. Afstappen in Lake Louise kan, al is het vaak handiger om tot Banff te blijven zitten, een uurtje verderop.

De trajecten kan je in beide richtingen afleggen. Een treintraject zit in sommige gevallen opgenomen in reispakketten, of kan op maat toegevoegd worden. De mogelijkheden zijn bespreekbaar.

 

Watervliegtuig

Watervliegtuigen zijn een courant transportmiddel in een uitgestrekt en waterrijk gebied als Canada. Sommige lodges zijn zelfs uitsluitend via lucht of zee bereikbaar. In plaats van een hele rit overland af te leggen, kan je sommige bestemmingen vlot bereiken dankzij een korte vlucht. Extra avontuur inbegrepen.

“Sommige lodges zijn enkel bereikbaar via de lucht”

Zo bieden we de reis Fly over Canada aan, waarbij je uitsluitend vliegt tussen verschillende locaties. Geen lange ritten of onnodige transfers, maar het panorama vanuit de lucht in je opnemen, en ten volle genieten van je accommodatie op bestemming. In sommige gevallen kan je zelfs per helikopter naar je lodge vliegen.

Een fijne manier om te proeven van het beste wat West-Canada te bieden heeft, is een reis als The Rockies in Style. Hier vlieg je naar een luxelodge langs de kust van British Columbia. Vervolgens doorkruis je per Rocky Mountaineer luxetrein de hele provincie tot Alberta. Vandaaruit haal je je huurwagen op en doorkruis je zelf het hart van de Nationale Parken Banff en Jasper, steeds met logies in de comfortabelste lodges.