Edmonton

Van een paar saloons in de jaren 1900 tot een speelse metropool met een imposante skyline. Edmonton boomde in de jaren 70 tot de provinciehoofstad van Alberta die ze nu is.

Edmonton speelde een belangrijke rol als uitvalbasis tijdens de aanleg van de Alaska Highway. Eind  jaren 50 steeg het aantal inwoners enorm en nam de welvaart toe dankzij de olie en gasindustrie.

Een moderne stad waar op het eerste zicht hoge zakengebouwen de skyline tekenen. Het is ook hier dat je één van de grootste winkelcentra ter wereld kan vinden: West Edmonton Mall. Een winkelcentrum met eigen aquarium en waterpark.

ELK ISLAND NATIONAL PARK

Edmonton is niet enkel een  jungle van hoogbouw!  Elk Island National Park is de groene long van de oliestad. als enige Canadese Park is het volledig omheind, om de talrijke Wapiti herten te beschermen. De voornaamste bewoner van Elk Island zijn de bizons. Het bescheiden park van omvang moet niet onderdoen op het vlak van wildlife, na de Serengeti in Afrika bevat het park de grootste concentratie hoefdieren ter wereld. Ontdek het park via 11 verschillende wandelpaden. 

MUSEA

Deze moderne staat heeft verschillende musea voor ieders interesse. Zou je graag een ritje maken in een stoomlocomotief? Ga dan richting het Alberta Railway Museum. In de collectie hier staan stoom- en diesellocomotieven. Bekijk een uitgebreide collectie van Alberta’s geschiedenis in het grootste museum van West-Canada, het Royal Alberta Museum. Leunt je interesse meer naar de wetenschap dan mag een bezoek aan het Telus World of Science niet ontbreken.  Hier kan je zelf ontdekken hoe het leven aan boord van een ruimteschip is, ontdek de laatste technologische snufjes, ga naar een archeologische opgraving of neem een kijkje door een telescoop.

EDMONTON MET KIDS

Op een educatieve maar toch speelse manier meer leren over de geschiedenis van Alberta en Edmonton kan in het Hudson Bay Fort. Dit attractiepark is een reconstructie van de oorspronkelijke vesting om een idee te krijgen hoe het leven was in een handelspost in de b. In de Valley Zoo kan je ruim 100 exotische en bedreigde diersoorten bezoeken. Bezoek de kinderboerderij of voeder de pony's en de kamelen.