Calgary

Middenin de uitgestrekte prairie verschijnen plots moderne wolkenkrabbers. Deze stad groeide in een onvoorstelbaar tempo uit van ‘cowtown’ naar metropool en financieel centrum.

COWBOY LAARZEN & RODEO

Ondanks de moderne look zie je hier nog steeds witte Stetsonhoeden en cowboylaarzen. Stephen Avenue geeft je een mooi beeld van de stad met de mix van historische gebouwen en moderne flats. De voetgangerszone, Stephen Avenue Mall, is een aangenaam drukke winkelbuurt, met enkele prachtige gebouwen. Een leuk detail zijn de verschillende western winkels waar je elk gadget kan krijgen die een cowboy maar wensen kan of natuurlijk een uniek souvenir voor de thuisblijvers.

’s Avonds kan je naar Uptown 17th Avenue afzakken voor een hapje en drankje in één van de vele restaurants en bars.

DRUMHELLER

Ten noordoosten van Calgary ligt de Red Deer River vallei, met het bijzondere stadje Drumheller. Het mekka voor Dino-lovers! Aan het visitors center zal jong en oud onder de indruk zijn van de grootste dinosaurus ter wereld, dit standbeeld is maar liefst 26 meter hoog en hiermee is deze T-rex meteen groter dan de echte exemplaren die hier ooit ronddwaalden. Ook in het centrum zal je overal kitscherige maar leuke dino’s zien opduiken.

Volg het Dinosaur Trail: via enkele leuke tussenstops waaronder een Western Saloon dorpje, het bijzondere Royal Tyrell museum en de Horsethief Canyon reis je door de prairie omgeving. 

Het Hoodoo Trail voert je mee langs de verschillende geërodeerde rotsformaties die je midden in een Star Wars scène droppen. 

HEAD SMASHED IN BUFFALO JUMP

Ten zuiden van Calgary ligt deze UNESCO Werelderfgoed site, in de uitlopers van de Rocky Mountains. Verschillende opgravingen bezorgden archeologen een goed beeld van de legendarische Blackfoot indianencultuur die zo’n 6000 jaar de natuurlijke rotsen in deze omgeving gebruikten. Buffalo Jumps kon je vroeger overal in het West Amerikaanse continent terugvinden en speelden een belangrijke vorm voor het sociale leven, cultuur en tradities voor de oorspronkelijke bewoners. 

Deze plaats is extra bijzonder door de link met de Blackfoot indianen die hier nog steeds leven, het uitstekende museum runnen en bezoekers graag het volledige verhaal meegeven over de eerder donkere pagina's die volgden in hun geschiedenis vanaf de kolonisatie.