Algonquin Provincial Park

Het oudste park van Ontario is met haar 7800 m² ook meteen het grootste van de provincie! Vernoemd naar de befaamde Algonquin-indianen is het een ideale natuurspot om wildlife te spotten.

In het Visitor Centre kom je alles te weten over de geschiedenis van het park. Dankzij maquettes en kunstwerken komt de bijzondere geschiedenis van het gebied tot leven. 

Uiteraard ligt de focus op natuurverkenning hier. Je kan er kiezen uit tal van wandelingen, naar ieders niveau. Gaande van een korte wandeling tot lussen rondom 1 van de vele meren of even pittig hoogtemeters nemen voor een prachtig uitzicht op de heuvels hier. 

Zin om vanaf het water het park te ontdekken? Er is een uitgebreid netwerk van kanoroutes. Highway 60 is de toeristische autoroute die het zuidelijk gedeelte van het park doorkruist en maakt het handig om diep in het park je avontuur te starten. langs deze weg zijn er tal van startplaatsen om je kanotocht aan te vatten. Ben je hier vroeg in de ochtend heb je trouwens grote kansen om elanden te spotten!