Mountain Escape
Mountain Escape

Mountain Escape

Kort en krachtig van zee tot prairie - 13 dagen

Omschrijving van de reis

Reis aan een vlot tempo van West naar Oost langs de mooiste highlights van de Rockies met eigen huurwagen. Combineer de belangrijkste natuurparken met de groen stad Vancouver en ontdek avontuurlijk Whistler. 

Reisschema per dag

Aankomst in Vancouver, de hoofdstad van British Columbia en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Lees meer

De rit noordwaarts via de Sea to Sky Highway, een prachtig kusttraject levert indrukwekkende foto’s op! Whistler dankt zijn naam aan de marmotsoort die er leeft, met typerend fluitgeluid. Whistler is gekend van de Olympische winterspelen van 2010. Naast het ski- gebied is er een ruim aanbod van mooie trails en tal van leuke excursies.

Lees meer

Vrije dag ter verkenning van het mondaine dorp Whistler en haar bergachtige omgeving. Bij het nemen van de spectaculaire Peak2Peak gondola krijg je niet alleen prachtige vergezichten, maar kan je je wandeling meteen op hoogte starten. Maak een berensafari per 4x4 of kanotocht, of verken de vallei per fiets.

Lees meer

Het traject vandaag is lang, maar onderweg zal het landschap voor entertainment zorgen. Een rit gevuld met bergtoppen, haarspeldbochten, smalle houten bruggen en sterke dalingen. Volg het laatste deel van de Sea to Sky highway, langs de Nairn Falls om uiteindelijk het minder bekende wildernisparadijs Wells Gray te bereiken.

Lees meer

Een vrije dag om alle stops langs de Clearwater Valley Road te ontdekken. Zoals bijnaam "Waterfalls Park" doet vermoeden kan je hier talrijke foto’s  nemen van de vele watervallen en meren. Maak een korte fotostop, of kies voor een wandeling. Aan het einde van de weg bereik je Clearwater Lake dat uitnodigt om per boot verder de ongerepte omgeving te verkennen.

Lees meer

Dit is de rit die je echt in de Canadese Rockies zal brengen. Onderweg spot je Mount Robson, met zijn 3954 meter, de hoogte berg van Canada. Het landschap wordt steeds imposanter en plots duikt het gezellige dorpje Jasper op, de uitvalsbasis voor een uitgebreide verkenning van Jasper National Park.

Lees meer

Het grootste Nationale Park van Canada, en misschien wel het wildste. Puur & ruw terrein, bewoond door grizzlyberen en elanden. Jasper heeft alles wat je wenst: ruim 990 kilometer wandelpaden, gastronomie in Jasper Town, unieke meren, fotogenieke landschappen zoals Maligne Canyon en dankzij de grote populatie wildlife een hoge kans om dieren te spotten.

Lees meer

Reis door de Rockies via de Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld! Deze 230 km lange weg van Jasper naar Lake Louise over de Sunwapta Pass is in de jaren 1800 ontstaan als handelsroute voor bont. De bekendste spot is Columbia Icefield en de Athabasca Glacier. Andere toppers: Sunwapta & Athabasca Falls en natuurlijk de vele wandelroutes met prachtig uitzicht.

Lees meer

In 1883 werd Banff uitgeroepen tot 1ste Nationale Park van Canada en 3de ter wereld, uniek vanwege haar warmwaterbronnen. Al komen  de meeste reizigers vandaag hier voor het adembenemende berglandschap. Fiets rond Vermillion Lakes of neem de Gondola voor een uniek panorama. Na een dag op Banff’s wandelpaden is een bad in het warme water van de Hot Springs des te aantrekkelijk! 

Lees meer

Banff NP heeft nog meer in petto. Neem Hwy 1A naar Lake Louise en maakt een tussenstop bij de Johnston Canyon. Eindhalte is “The Jewel of the Rockies”. Geniet bij Lake Louise van het uitzicht vanuit een kano, volg één van de vele wandelingen en drink thee in een Tea House. Stop op de terugweg ook bij Moraine Lake, slechts half zo groot als Lake Louise, maar even fotogeniek. 

Lees meer

Je reis eindigt met een rit oostwaarts naar het prairiegebied bij Calgary, een echte western metropool.  Geniet eventueel nog na van een fris biertje in één van de microbrouwerijen of spring even binnen in het uitstekende Glenbow museum. Vervolgens drop off van je huurwagen en vertrek huiswaarts. Aankomst volgende dag (dag 12).

Lees meer
Inbegrepen in deze reis:
 • 11 hotelovernachtingen (privé sanitair)
 • praktisch reispakket & CTD reisapp
 • alle lokale taksen & BTW
 • 10 x 24 u huurwagen (meer info)
  • onbeperkte km's*
  • schade & aansprakelijkheidsverzekering
  • 2 bestuurders

*met uitzondering van type Minivan en Standard SUV (details bij offerte)

Niet inbegrepen:
 • internationale vluchten - vrijblijvend voorstel bij offerte
 • one-way drop off cost: +- 500CAD ter plaatse te betalen
 • inkom Nationale Parken 
 • brandstofkosten voor de huurwagen en ev. parking kosten
 • maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven en fooien
 • annulerings-en bijstandsverzekering - vrijblijvend voorstel bij offerte
 • ETA online visum
Prijzen per persoon:

Single prijzen en andere samenstellingen op aanvraag

Bij 2 reizigers
  Mei & Okt Jun & Sep Jul & Aug
Standaard € 1.560 € 1.950 € 1.990
Comfort € 2.275 € 2.670 € 2.760
Bij 4 reizigers
  Mei & Okt Jun & Sep Jul & Aug
Standaard - 4p kamer € 970 € 1.210 € 1.235
Comfort - 4p kamer € 1.390 € 1.465 € 1.630
Optioneel toe te voegen:

Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Gps systeem: € 150 per wagen

Optionele excursies bij deze reis

Vancouver - 5 uur

Lees meer
Prijs: € 120 per persoon

Vancouver - 4 uur

Lees meer
Prijs: € 152 per persoon

Clearwater Lake (Wells Gray Park) - 1u

Lees meer
Prijs: € 76 per persoon
Prijs: € 201 per persoon

Banff - 2 uur

Lees meer
Prijs: € 51 per persoon

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 1,5 uur

Lees meer
Prijs: € 72 per persoon

Jasper - 1,5 uur

Lees meer
Prijs: € 75 per persoon
Mountain Escape
optionele excursies geselecteerd
Vancouver City Tour & Capilano hangbrug park
Walvissafari Vancouver (zodiac)
Duffy Wildernis lunch & boottocht
Lake Louise, Moraine Lake & Yoho N.P Tour met gids
Wildlife avondsafari
Athabasca gletsjer per monstertruck
Spirit Island & Maligne Lake boottocht
Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
Gps systeem: € 150 per wagen
optionele excursies geselecteerd
Vraag offerte aan

Vancouver City Tour & Capilano hangbrug park

Vancouver - 5 uur

Tijdens dit stadsavontuur krijg je de highlights van de stad te zien, onder begeleiding van een gids. Verken downtown Vancouver met Canada Place en de Olympic Cauldron. Onderweg naar de groene oase Stanley Park zie je de drukke winkel en verkeersader van de stad, Robson Street. De tour gaat verder langs het panoramische English Bay, het unieke Granville Island met haar vele verse producten in de food market, Chinatown en de historische wijk Gastown.

Vervolgens verken je het interactieve Capilano Park, in de groene omgeving van Vancouver. De lange hangbrug over de canyon steelt er de show, maar je kan er ook een wandelpad doorheen de boomkruinen volgen, of een spannend pad over bruggen tegen de steile kliffen aan.

Extra leuk met kinderen!  

Prijzen
€ 120 Prijs per persoon

Walvissafari Vancouver (zodiac)

Vancouver - 4 uur

Aan de westkust van Vancouver, op ongeveer een kwartier rijden van de grootstad, ligt het vissersdorpje Steveston.  Je hebt de keuze uit een overdekte of open zodiac boot voor je excursie. Een professionele wildlife gids neemt je mee langs de eilanden en de golf van San Juan. Dankzij een uitgebreid netwerk aan spotters zijn de kansen om walvissen te bewonderen heel groot. In deze wateren vind je orca's , bultrug walvissen maar ook zeeleeuwen, zeehonden en zeerarends zijn een leuke aanvulling op deze wildlife safari. 

Prijzen
€ 152 Prijs per persoon

Duffy Wildernis lunch & boottocht

Clearwater Lake (Wells Gray Park) - 1u

Wells Gray Park is een uniek wildernisgebied, ver weg van de begaande paden. Tijdens een begeleide boottocht op het Clearwater Lake reis je nog dieper de wildernis in. We meren aan langs de oever voor een leuke lunch buiten in de natuur bij het kampvuur. 

Prijzen
€ 76 Prijs per persoon

Lake Louise, Moraine Lake & Yoho N.P Tour met gids

Banff - 10 uur

Tijdens deze sightseeing tour bezoek je ‘de parel van de Rockies’ ... Lake Louise en het nabij gelegen Moraine Lake. Je krijgt tijd om naar hartelust te fotograferen en de oever te verkennen. In de Valley of the Ten Peaks maak je een korte wandeling naar de Rock Pile voor een prachtig uitzicht over Moraine Lake. Vervolgens komt ook het nabijgelegen Yoho Nationaal Park aan bod, met zijn torenhoge Takkakaw Falls, en groenblauwe Emerald Lake. De rit gaat terug langs de Bow Valley Parkway waar je heel veel kans hebt om wildlife te zien.

Prijzen
€ 201 Prijs per persoon

Wildlife avondsafari

Banff - 2 uur

Valavond is een uitstekend moment om wildlife te spotten. Aan boord van een begeleide bus-safari krijg je onderweg uitleg over het beschermen van enkele prachtige diersoorten die hier leven. Onderweg houden we de ogen open voor elanden, zwarte beren & grizzlyberen.

Prijzen
€ 51 Prijs per persoon

Athabasca gletsjer per monstertruck

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 1,5 uur

Recht tegenover het Columbia Icefields Visitor’s Centre ligt de Athabasca gletsjer, zo’n 6 kilometer lang en 1 kilometer breed. Tijdens deze tour ervaar je de gletsjer van wel zeer dichtbij. Stap in de speciaal ontworpen Ice Explorer truck die je tot dichter bij de gletsjer brengt via een speciaal gevormd pad. Je gids zal je meer vertellen over hoe gletsjers ontstaan en je wijzen op enkele opmerkelijke geologische verschijnselen. Halverwege krijg je ook de  kans  om een stukje op het ijs te wandelen.

Prijzen
€ 72 Prijs per persoon

Spirit Island & Maligne Lake boottocht

Jasper - 1,5 uur

Het beroemde Spirit Island, in Maligne Lake, wordt wel eens het hart en ziel van Jasper genoemd. Enkel te bereiken per boot. Vaar onderweg langs de gletsjer die dit meer heeft gevormd, omringd door talrijke bergtoppen. Eens op Spirit Island aangemeerd krijg je in alle rust tijd om foto’s te nemen, of gewoon te genieten van dit mystieke eiland.

Prijzen
€ 75 Prijs per persoon

Dag 1: aankomst Vancouver

Aankomst in Vancouver, de hoofdstad van British Columbia en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Dag 2: Vancouver naar Whistler – 120 km

De rit noordwaarts via de Sea to Sky Highway, een prachtig kusttraject levert indrukwekkende foto’s op! Whistler dankt zijn naam aan de marmotsoort die er leeft, met typerend fluitgeluid. Whistler is gekend van de Olympische winterspelen van 2010. Naast het ski- gebied is er een ruim aanbod van mooie trails en tal van leuke excursies.

Dag 3: vrije dag in Whistler

Vrije dag ter verkenning van het mondaine dorp Whistler en haar bergachtige omgeving. Bij het nemen van de spectaculaire Peak2Peak gondola krijg je niet alleen prachtige vergezichten, maar kan je je wandeling meteen op hoogte starten. Maak een berensafari per 4x4 of kanotocht, of verken de vallei per fiets.

Dag 4: Whistler naar Wells Gray Park – 425 km

Het traject vandaag is lang, maar onderweg zal het landschap voor entertainment zorgen. Een rit gevuld met bergtoppen, haarspeldbochten, smalle houten bruggen en sterke dalingen. Volg het laatste deel van de Sea to Sky highway, langs de Nairn Falls om uiteindelijk het minder bekende wildernisparadijs Wells Gray te bereiken.

Dag 5: vrije dag Wells Gray Park

Een vrije dag om alle stops langs de Clearwater Valley Road te ontdekken. Zoals bijnaam "Waterfalls Park" doet vermoeden kan je hier talrijke foto’s  nemen van de vele watervallen en meren. Maak een korte fotostop, of kies voor een wandeling. Aan het einde van de weg bereik je Clearwater Lake dat uitnodigt om per boot verder de ongerepte omgeving te verkennen.

Dag 6: Wells Gray naar Jasper – 320 km

Dit is de rit die je echt in de Canadese Rockies zal brengen. Onderweg spot je Mount Robson, met zijn 3954 meter, de hoogte berg van Canada. Het landschap wordt steeds imposanter en plots duikt het gezellige dorpje Jasper op, de uitvalsbasis voor een uitgebreide verkenning van Jasper National Park.

Dag 7: vrije dag in Jasper

Het grootste Nationale Park van Canada, en misschien wel het wildste. Puur & ruw terrein, bewoond door grizzlyberen en elanden. Jasper heeft alles wat je wenst: ruim 990 kilometer wandelpaden, gastronomie in Jasper Town, unieke meren, fotogenieke landschappen zoals Maligne Canyon en dankzij de grote populatie wildlife een hoge kans om dieren te spotten.

Dag 8: Jasper naar Banff – 290 km

Reis door de Rockies via de Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld! Deze 230 km lange weg van Jasper naar Lake Louise over de Sunwapta Pass is in de jaren 1800 ontstaan als handelsroute voor bont. De bekendste spot is Columbia Icefield en de Athabasca Glacier. Andere toppers: Sunwapta & Athabasca Falls en natuurlijk de vele wandelroutes met prachtig uitzicht.

Dag 9: vrije dag in Banff

In 1883 werd Banff uitgeroepen tot 1ste Nationale Park van Canada en 3de ter wereld, uniek vanwege haar warmwaterbronnen. Al komen  de meeste reizigers vandaag hier voor het adembenemende berglandschap. Fiets rond Vermillion Lakes of neem de Gondola voor een uniek panorama. Na een dag op Banff’s wandelpaden is een bad in het warme water van de Hot Springs des te aantrekkelijk! 

Dag 10: vrije dag in Banff

Banff NP heeft nog meer in petto. Neem Hwy 1A naar Lake Louise en maakt een tussenstop bij de Johnston Canyon. Eindhalte is “The Jewel of the Rockies”. Geniet bij Lake Louise van het uitzicht vanuit een kano, volg één van de vele wandelingen en drink thee in een Tea House. Stop op de terugweg ook bij Moraine Lake, slechts half zo groot als Lake Louise, maar even fotogeniek. 

Dag 11: Banff naar Calgary en vertrek - 120 km

Je reis eindigt met een rit oostwaarts naar het prairiegebied bij Calgary, een echte western metropool.  Geniet eventueel nog na van een fris biertje in één van de microbrouwerijen of spring even binnen in het uitstekende Glenbow museum. Vervolgens drop off van je huurwagen en vertrek huiswaarts. Aankomst volgende dag (dag 12).

Mountain Escape

Standaard hotelformule

In onze standaardaccommodatie bieden we steeds kwalitatieve, nette hotels aan, met een handige ligging, vergelijkbaar met 3* niveau. Alle comfort en moderne hotelvoorzieningen zijn voorhanden, zoals Wi-Fi, eigen badkamer op de kamer, aangename Queen bedden (2bedden van 153cm x 203 cm) of King size bed (1 bed van 183cm x 203cm).

Een tweepersoonskamer bestaat uit 1 King bed, 1 Queen bed, of 2 Queen bedden. Driepersoons-en vierpersoonskamer bestaan steeds uit 2 Queen bedden.

Bij offerte bezorgen we je details over onze hotelselectie per locatie. Bij boeking gaan we steeds voor de hotels zoals in de offerte kiezen. indien niet meer beschikbaar wordt er uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de omgeving, van dezelfde prijs-kwaliteit. We maken daarbij een uitgekiende selectie. Accommodaties die niet aan onze kwaliteitstandaarden voldoen, laten we links liggen. Je wordt steeds op de hoogte gebracht van deze wijzigingen.

Comfort hotelformule

In onze comfortaccommodatie bieden we steeds comfortabele hotels aan van uitstekende kwaliteit en op de mooiste locaties, vergelijkbaar met 4* niveau. Je beschikt over een ruime kamer met alle faciliteiten, Wi-Fi, eigen badkamer op de kamer, aangename Queen bedden (2bedden van 153cm x 203 cm) of King size bed (1 bed van 183cm x 203cm).

Een tweepersoonskamer bestaat uit 1 King bed, 1 Queen bed, of 2 Queen bedden. Driepersoons-en vierpersoonskamer bestaan steeds uit 2 Queen bedden.

Bij offerte bezorgen we je details over onze hotelselectie per locatie. Bij boeking gaan we steeds voor de hotels zoals in de offerte kiezen. indien niet meer beschikbaar wordt er uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de omgeving, van dezelfde prijs-kwaliteit. We maken daarbij een uitgekiende selectie. Accommodaties die niet aan onze kwaliteitstandaarden voldoen, laten we links liggen. Je wordt steeds op de hoogte gebracht van deze wijzigingen.