Wells Gray Park

Vulkanen en gletsjers creëerden een prachtig alpien landschap en talrijke watervallen. Met ongeveer 250 watervallen en regelmatig nieuwe ontdekkingen heeft men hier de tijd niet om voor elke waterval een passende naam te verzinnen. Slecht 39 kregen een naam. Wells Gray heeft hoe dan ook haar bijnaam als ‘waterfall park’ verdiend.

Heb je geluk, dan zie je misschien wel de springende zalm die jaarlijks terugkeert naar deze tuin van Eden. 

TOP 4

Helmcken Falls is met zijn 141 meter hoog de 4e grootste waterval van Canada én de bekendste waterval van Wells Gray Provincial Park. Het beschermen van deze waterval was één van de belangrijkste redenen voor het ontstaan van het natuurpark.

Dawson Falls, één van de 7 watervallen op de Murtle River, is een brede ondiepe waterval die je al kan horen vanop de Clearwater Valley Road.

De Spahats Creek Falls heeft door de jaren heen een canyon uitgesneden in het lava gesteente.
Naast de waterval, die uit een kleine grote lijken te komen, heb je hier ook een mooi uitzicht over de vallei.

De minder bezochte Moul Falls bezorgt je een totaal andere beleving, doordat dit de enige waterval is waar je ook achterheen kan wandelen.

CLEARWATER LAKE

Aan het einde van de Clearwater Valley Road komt je op dit meer uit. Geniet van een stukje taart of huisgemaakte lunch in het kleinschalige Osprey café met uitzicht op het gletsjermeer.

Een aanrader is om per jetboat dieper de wildernis in te trekken. Je krijgt het hele Clearwater Lake te zien en reist over de slingerende rivier naar Azure Lake met, je raadt het, ... meerdere prachtige watervallen. Lunch wordt voorzien aan het Rainbow Falls wildernis kamp. Een ideale manier om beide meren volledig en comfortabel te verkennen. Ga je liever zelf op pad kan je ook een kano huren.