Huurwagens in Canada

Een wagen huren op een verre bestemming is altijd een beetje spannend.- Rijden in Canada is erg aangenaam dankzij de brede en goed onderhouden wegen. Alle wagens zijn automatisch geschakeld. 

Met het Canada Travel Designers op maat gemaakte routeboek vind je vlot je weg. In Canada onderneem je eenvoudig en veilig een roadtrip per huurwagen. Aan de hand van het CTD routeboek vind je vlot je weg. Het routeboek bevat praktische informatie en info over bezienswaardigheden onderweg. Je deelt je dag zelf in en bepaalt waar je stopt, hoe lang je stopt, en of je al dan niet een wandeling wil maken of uit lunchen wil gaan.

We leggen hier duidelijk uit waar je aan te verwachten, wat inbegrepen is en wat niet. 

WAAR WIJ VOOR ZORGEN

Correcte huurperiode en prijs 

We zorgen ervoor dat je de wagen kan ophalen en inleveren op een handig tijdstip, in overeenstemming met jouw reisroute. Onbeperkte kilometers zijn daarbij meestal inbegrepen.* Zo kan je onmogelijk een onverwachte afrekening ontvangen bij inlevering van de wagen voor overmatig gereden kilometers. Ook alle lokale taksen (federaal en provinciaal) voor de wagenhuur zijn inbegrepen. 

*Bij een minivan en Standard SUV is er 1400 km per week/ 200 km per dag inbegrepen. Extra kilometers ter plaatse te betalen (0.25 CAD/km).

We proberen de huurperiode te beperken, en zo de kosten onder controle te houden. Bijvoorbeeld in een grootstad als Vancouver ben je beter af zonder huurwagen, gezien de hoge parkeerkosten, en vlot en betaalbaar openbaar vervoer. Bovendien bevinden de meeste bezienswaardigheden zich op korte afstand van je verblijf. 

Kwalitatieve en comfortabele wagen 

Je wagen wordt verhuurd door een kwalitatief verhuurbedrijf, waardoor we zeker kunnen zijn dat je met een goed onderhouden, nette en voldoende ruime wagen zal rijden. 

We hechten er belang aan dat je over voldoende zitruimte en bagageruimte beschikt. Daarom voorzien we onderstaande wagentypes per comfortcategorie en personenaantal. Het gaat steeds om automatisch geschakelde wagens. 

Huurwagentypes zijn steeds onderstaande modellen, of gelijkwaardig. Dat betekent dat het evengoed mogelijk is dat je een wagen van ander merk en model ter beschikking krijgt, die minstens even ruim en comfortabel is als onderstaande. De wagenverhuurders hebben hierin de vrijheid, wij kunnen op voorhand wel een wagencategorie garanderen, maar nooit een exact model. 

  STANDAARD COMFORT
Bij 1 reiziger Hyundai Venue Ford Escape
 Bij 2 reizigers Hyundai Venue Ford Escape
 Bij 3 reizigers Chevrolet Malibu Ford Escape
 Bij 4 reizigers Ford Escape Ford Edge
 Bij 5 reizigers Dodge Grand Caravan Dodge Grand Caravan
 Bij 6 reizigers Dodge Grand Caravan  Dodge Grand Caravan 

Reis je graag in standaard accommodatie's met een comfort huurwagentype, of omgekeerd, dan kunnen we dit eenvoudig voor je aanpassen. Geef ons een seintje bij je offerte-aanvraag. 

Goed verzekerd = gerust op reis

Wij zorgen bij de wagen voor een schade-en aansprakelijkheidsverzekering met eigen risico van slechts 500 CAD. 
De schadeverzekering (Loss Damage Waiver) dekt alle materiële schade aan de wagen. Ook banden en voorruit zijn daarbij inbegrepen. Het dak en de bodem van de wagen zijn dat niet. 

De aansprakelijkheidsverzekering dekt je in geval van schade aan derden, voor een bedrag tot 1.000.000 CAD (Third Party Liability Insurance Coverage). 

Lees je graag de volledige voorwaarden van de schade-en aansprakelijkheidsverzekering na, geef ons dan gerust een seintje en we bezorgen je de volledige verzekeringspolis. 

2 chauffeurs

Het is een gemak dat er meer dan 1 persoon met de wagen mag rijden zonder meerprijs. Bij elke wagenhuur zijn er 2 chauffeurs inbegrepen. Een wagen huren in Canada is mogelijk vanaf 25 jaar. 

Minimumleeftijd voor een chauffeur bedraagt 21 jaar. 

Voor chauffeurs van 21-24 jaar geldt er een supplement per huurdag, te betalen bij ophaling van de wagen. Er zijn ook restricties naar wagentypes toe. Vraag informatie bij je offerte-aanvraag. 

WAAR JE ZELF VOOR ZORGT

In Canada is het verplicht voor de hoofdbestuurder om over een geldig rijbewijs te beschikken en een kredietkaart in zijn/haar naam. Idealiter beschikt de hoofdbestuurder ook over een internationaal rijbewijs, welk je gewoonweg kan aanvragen bij de gemeente. Elke extra bestuurder dient over een geldig rijbewijs te beschikken. 

WAT IS ER NIET INBEGREPEN?

Niet inbegrepen in je wagenhuur is de brandstof. Vraag bij ophaling van je wagen steeds na welke brandstof je dient te tanken. 
Parkeerkosten zijn voor je eigen rekening. We adviseren zo vaak mogelijk naar gratis parkeeraangelegenheden in het routeboek dat je voor afreis zal ontvangen. Je bent echter zelf verantwoordelijk waar je je wagen parkeert, en voor de eventuele kosten die hieraan verbonden zijn.  
In het geval je een boete krijgt ter plaatse, zijn deze kosten voor je eigen rekening. 

Wanneer je een wagen huurt met ophaling en inlevering in verschillende steden of verhuurstations, is het mogelijk dat er een éénrichtingskost (one-way fee) van toepassing is. Dit wordt altijd duidelijk vermeld op je reisofferte. Bij wagenhuur van Calgary naar Vancouver, van Edmonton naar Vancouver en van Vancouver naar Edmonton is dit het geval. We kunnen dit niet vermijden noch de kost inbegrepen maken. Het is een bedrag dat ter plaatse per kredietkaart afgerekend dient te worden. 

EXTRA’S VOORAF OPTIONEEL TE RESERVEREN

GPS
Wil je over een GPS-systeem in de wagen beschikken, dan dien je dit op moment van boeking door te geven. Het aantal beschikbare GPS-toestellen is immers beperkt. Weet dat er ook alternatieven zijn. Zo kan je bijvoorbeeld op je smartphone voor afreis dankzij Google Maps gebieden downloaden. Eenmaal ter plaatse kan je offline deze gebieden consulteren, en als GPS gebruiken. Je hebt hiervoor ter plaatse geen data-verbinding nodig. Dit systeem is accuraat en betrouwbaar. We gaan je hierover verder informeren in het praktische reisinformatiepakket dat je voor afreis ontvangt. 

EXTRA'S TER PLAATSE OPTIONEEL TOE TE VOEGEN

Bij ophaling van de wagen zal er een borg van bij benadering 500 CAD op je kredietkaart geblokkeerd worden. Bij correcte inlevering van de wagen, wordt dit bedrag terug vrijgegeven. 

Er worden heel wat extra’s aangeboden. Weet dat dit nooit een verplichting is, de essentiële verzekeringen en services zijn al inbegrepen. Bij lokaal te betalen extra’s kunnen nog federale en/of provinciale taksen bij komen. Deze taksen vallen buiten onze controle. Informeer hiervoor aan de balie. We geven je hierbij een overzicht van lokale extra’s. Wens je meer informatie over één van deze extra optie's, contacteer ons dan hiervoor. 

Afkoop van het eigen risico

Het eigen risico van 500 CAD van de inbegrepen schade- en aansprakelijkheidsverzekering kan ter plaatse verlaagd worden tot 0 CAD. Lokale taksen kunnen hier nog bovenop komen. 

Wagenbijstand – Roadside Safety Net

Je kan een bijkomende verzekering afsluiten voor wagenbijstand, in het geval je autopech zou hebben tijdens je reis. Je bent gedekt voor verlies van sleutels, takeldienst, en indien je autosleutels in de wagen hebt laten liggen en niet meer binnen kan. Je krijgt bijstand in geval van een lege batterij en platte band, en wordt voorzien van brandstof in geval je stil zou komen te vallen. Lokale taksen kunnen hier nog bovenop komen.  

PAI Plus – Personal Accident Insurance Plus

Dit is een verzekering voor lichamelijke schade aan de inzittenden. In vele gevallen beschik je hier reeds over via je eigen reisbijstandsverzekering.  Lokale taksen kunnen hier nog bovenop komen.  

PEP – Personal Effects Protection

Dit is een verzekering voor alle persoonlijke voorwerpen die je vervoert in de wagen. Het aanbod verschilt in elk verhuurstation, soms wordt deze gecombineerd met de PAI verzekering. Informeer ter plaatse. 

Extra chauffeurs

Bovenop de reeds inbegrepen 2 chauffeurs, zou je nog extra’s chauffeurs kunnen laten opnemen. Lokale taksen kunnen hier nog bovenop komen.  

Kinderstoel of fietsenrek

Indien je een kinder-of babystoel nodig hebt, een fietsenrek of dakkoffer wil bijhuren, wordt dit ter plaatse afgerekend. 

Luchthavenfee

Sommige luchthavens werken met een servicekost (Customer Convenience Fee) die steeds ter plaatse te betalen is, en die de kosten dekt van de luchthaven zelf om wagenhuur te voorzien. Dit is het geval in Calgary en te Edmonton. Lokale taksen kunnen hier nog bovenop komen. 

Late inlevering

Indien je de wagen inlevert na het afgesproken tijdstip, zijn de extra kosten als gevolg daarvan voor je eigen rekening. 

One-way fee 

Indien er een éénrichtingswagenhuursupplement van toepassing is, zal dit bij ophaling van de wagen afgerekend worden op de kredietkaart van de hoofdbestuurder. One-way huurkosten worden altijd vermeld op je reisvoorstel voor boeking. Deze is niet optioneel. Als de one-way fee in je reisofferte vermeld werd, dient deze ook ter plaatse betaald te worden.