The Wonder Trail
The Wonder Trail

The Wonder Trail

Variatie troef in West-Canada - 15 dagen

Omschrijving van de reis

Reis aan een vlot tempo van de het kustgebergte rondom Vancouver via de Okanagan wijstreek naar de mooiste natuurparken van de Rocky Mountains met eigen huurwagen. Een route met maximum aan variatie in landschappen en tal van boeiende excursiemogelijkheden. 

Reisschema per dag

Aankomst in Vancouver, meermaals bekroond tot meest leefbare stad ter wereld en startpunt van jouw rondreis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner, en vrije tijd om de stad te verkennen. 

Lees meer

Met de oceaan aan je voeten en de bergen in je rug is de ligging hier van ongeëvenaarde schoonheid. Verken het historische centrum te voet, struin langs de jachthaven, laat je verrassen door bruisend China Town. Maak een boottocht of flightseeing tour voor een uniek perspectief. Of ontdek de natuur om de hoek met een walvissafari of bezoek aan Grouse Mountain.

Lees meer

Ophalen van je huurwagen in centrum Vancouver en vertrek richting Whistler. Je rijdt langs de mooie Sea to Sky Highway, waarbij je de Howe Fjord aan je linkerzijde bewondert, en de steile bergflanken langs je rechterzijde. 

Lees meer

Trek er op uit voor de Gondola rit van je leven in de Peak2Peak kabelbaan, met de langste overspanning ter wereld. Zonder moeite bereik je de bergtoppen, met fenomenaal uitzicht over de vallei. In de vallei kan je er ook op uit trekken voor een berensafari per 4x4, of een heerlijke kanotocht op de helderblauwe bergrivier. 

Lees meer

Een heuse rit door de nauwe Fraser Canyon brengt je in een heel ander landschap, het lijkt bijna de woestijn. Met zichten op den kolkende Fraser River naast je is dit een prachtige route, slechts door weinige reizigers bereden. 

Lees meer

Vandaag rijd je verder naar de vruchtbare Okanagan wijnvallei. Dit is de warmste regio van Canada, vol wijn-en fruitgaarden. Logeren doe je in het hippe Kelowna, een aangename stad aan de oever van het meer. 

Lees meer

We zoeken terug de bergen op rond Revelstoke. Neem de tijd voor nog een mooie wandeling bij het Mount Revelstoke National Park. Rij hiervoor via de Meadows in the Sky Parkway tot vlakbij de 1920 m hoge Mt. Revelstoke. 

Lees meer

Een dag waarbij het ene uitzicht nog spectulairder is dan het andere. Je doorkruist het Glacier Nationaal Park om vervolgens via de Kicking Horse pas naar het Yoho Nationaal Park te trekken. Hierk kan je een mooie wandeling maken rond Emerald Lake, of de Takkakaw watervallen bezoeken. Vervolgens rijd je verder naar het gezellige dorp Banff. 

Lees meer

In 1883 werd Banff uitgeroepen tot 1ste Nationale Park van Canada en 3de ter wereld, uniek vanwege haar warmwaterbronnen. Al komen  de meeste reizigers vandaag hier voor het adembenemende berglandschap. Fiets rond Vermillion Lakes of neem de Gondola voor een uniek panorama. Na een dag op Banff’s wandelpaden is een bad in het warme water van de Hot Springs des te aantrekkelijk! 

Lees meer

Een tweede vrije dag te Banff is ideaal om een daguitstap te maken naar Lake Louise en Moraine Lake. Trek er zelf op uit en kies één van de mooie wandelingen aan de meren uit, of maak een begeleide excursie, waarbij je zorgeloos van het ene groenblauwe meer, naar het volgende blauwgroene bergmeer gereden wordt. 

Lees meer

Reis door de Rockies via de Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld! Deze 230 km lange weg van Jasper naar Lake Louise over de Sunwapta Pass is in de jaren 1800 ontstaan als handelsroute voor bont. De bekendste spot is Columbia Icefield en de Athabasca Glacier. Andere toppers: Sunwapta & Athabasca Falls en natuurlijk de vele wandelroutes met prachtig uitzicht.

Lees meer

Het grootste Nationale Park van Canada, en misschien wel het wildste. Puur & ruw terrein, bewoond door grizzlyberen en elanden. Jasper heeft alles wat je wenst: ruim 990 kilometer wandelpaden, gastronomie in Jasper Town, unieke meren, fotogenieke landschappen zoals Maligne Canyon en dankzij de grote populatie wildlife een hoge kans om dieren te spotten.

Lees meer

Vandaag rijd je op het tijdstip van je voorkeur van de berglandschappen rond Jasper naar de uitgestrekte prairievlaktes rond Edmonton. Neem de tijd om Jasper verder te verkennen in de voormiddag, of besteed meer tijd in de stad. 

Lees meer

Vrije voormiddag ter verkenning van Edmonton. Vervolgens check in voor je internationale vlucht en vertrek huiswaarts. Aankomst volgende dag (dag 15).

Lees meer
Inbegrepen in deze reis:
 • 13 hotelovernachtingen (privé sanitair)
 • praktisch reispakket & CTD routeboek
 • alle lokale taksen & BTW
 • 11 x 24 u huurwagen
  • onbeperkte km's
  • schade & aansprakelijkheidsverzekering
  • 2 bestuurders
Niet inbegrepen:
 • internationale vluchten - vrijblijvend voorstel bij offerte
 • inkom Nationale Parken 
 • brandstofkosten voor de huurwagen en ev. parking kosten
 • maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven en fooien
 • transfer van hotel naar luchthaven Vancouver
 • one way kost per huurwagen lokaal te betalen (+/- €150-185)
 • annulerings-en bijstandsverzekering - vrijblijvend voorstel bij offerte
Prijzen per persoon:

Vertrek enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. 

Single prijzen en andere samenstellingen op aanvraag

PRIJZEN SEIZOEN 2022

Bij 2 reizigers
  Mei & Okt Jun & Sep Jul & Aug
Standaard € 1.270 € 1.530 € 1.640
Comfort € 1.590 € 1.925 € 2.035
Bij 4 reizigers
  Mei & Okt Jun & Sep Jul & Aug
Standaard - 4p kamer € 840 € 965 € 1.020
Comfort - 2p kamers € 1.560 € 1.890 € 1.960
Optioneel toe te voegen:

Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Gps systeem: € 80 per wagen

Optionele excursies bij deze reis

Vancouver - 5 uur

Lees meer
Prijs: € 93 per persoon

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 1,5 uur

Lees meer
Prijs: € 59 per persoon

Vancouver - 3-5 uur

Lees meer
Prijs: € 132 per persoon
Prijs: € 140 per persoon

Banff - 2 uur

Lees meer
Prijs: € 43 per persoon

Banff - dagtoegang

Lees meer
Prijs: € 47 per persoon

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 1 uur+

Lees meer
Prijs: € 30 per persoon

Kelowna (Okanagan) - 4 uur

Lees meer
Prijs: € 97 per persoon

Jasper - 1,5 uur

Lees meer
Prijs: € 61 per persoon
The Wonder Trail
optionele excursies geselecteerd
Vancouver City Tour & Capilano hangbrug park
Athabasca gletsjer per monstertruck
Walvissafari Vancouver
Lake Louise, Moraine Lake & Yoho N.P Tour met gids
Wildlife avondsafari
Banff Gondola Sulphur Mountain
Glacier Skywalk
Wijndegustatie & Okanagan Tour
Spirit Island & Maligne Lake boottocht
Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
Gps systeem: € 80 per wagen
optionele excursies geselecteerd
Vraag offerte aan

Vancouver City Tour & Capilano hangbrug park

Vancouver - 5 uur

Tijdens dit stadsavontuur krijg je de highlights van de stad te zien, onder begeleiding van een gids. Verken downtown Vancouver met Canada Place en de Olympic Cauldron. Onderweg naar de groene oase Stanley Park zie je de drukke winkel en verkeersader van de stad, Robson Street. De tour gaat verder langs het panoramische English Bay, het unieke Granville Island met haar vele verse producten in de food market, Chinatown en de historische wijk Gastown.

Vervolgens verken je het interactieve Capilano Park, in de groene omgeving van Vancouver. De lange hangbrug over de canyon steelt er de show, maar je kan er ook een wandelpad doorheen de boomkruinen volgen, of een spannend pad over bruggen tegen de steile kliffen aan.

Extra leuk met kinderen!  

Prijzen
€ 93 Prijs per persoon

Athabasca gletsjer per monstertruck

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 1,5 uur

Recht tegenover het Columbia Icefields Visitor’s Centre ligt de Athabasca gletsjer, zo’n 6 kilometer lang en 1 kilometer breed. Tijdens deze tour ervaar je de gletsjer van wel zeer dichtbij. Stap in de speciaal ontworpen Ice Explorer truck die je tot dichter bij de gletsjer brengt via een speciaal gevormd pad. Je gids zal je meer vertellen over hoe gletsjers ontstaan en je wijzen op enkele opmerkelijke geologische verschijnselen. Halverwege krijg je ook de  kans  om een stukje op het ijs te wandelen.

Prijzen
€ 59 Prijs per persoon

Walvissafari Vancouver

Vancouver - 3-5 uur

Aan de westkust van Vancouver, op ongeveer een kwartier rijden van de grootstad, ligt het vissersdorpje Steveston.  Je hebt de keuze uit een overdekte of open zodiac boot voor je excursie. Een professionele wildlife gids neemt je mee langs de eilanden en de golf van San Juan. Dankzij een uitgebreid netwerk aan spotters zijn de kansen om walvissen te bewonderen heel groot. In deze wateren vind je orca's , bultrug walvissen maar ook zeeleeuwen, zeehonden en zeerarends zijn een leuke aanvulling op deze wildlife safari. 

Prijzen
€ 132 Prijs per persoon

Lake Louise, Moraine Lake & Yoho N.P Tour met gids

Banff - 10 uur

Tijdens deze sightseeing tour bezoek je ‘de parel van de Rockies’ ... Lake Louise en het nabij gelegen Moraine Lake. Je krijgt tijd om naar hartelust te fotograferen en de oever te verkennen. In de Valley of the Ten Peaks maak je een korte wandeling naar de Rock Pile voor een prachtig uitzicht over Moraine Lake. Vervolgens komt ook het nabijgelegen Yoho Nationaal Park aan bod, met zijn torenhoge Takkakaw Falls, en groenblauwe Emerald Lake. De rit gaat terug langs de Bow Valley Parkway waar je heel veel kans hebt om wildlife te zien.

Prijzen
€ 140 Prijs per persoon

Wildlife avondsafari

Banff - 2 uur

Valavond is een uitstekend moment om wildlife te spotten. Aan boord van een begeleide bus-safari krijg je onderweg uitleg over het beschermen van enkele prachtige diersoorten die hier leven. Onderweg houden we de ogen open voor elanden, zwarte beren & grizzlyberen.

Prijzen
€ 43 Prijs per persoon

Banff Gondola Sulphur Mountain

Banff - dagtoegang

De volledige Bow Valley bewonderen vanop Sulphur Mountain zonder intensieve klim, ja het kan. Neem de Gondola helemaal naar de top voor een adembenemend uitzicht. Er is nog veel meer te ontdekken vanuit het moderne gebouw op de top. Wandel over de Sulphur Mountain Boardwalk om meer te leren over Canada’s eerste nationale park. Geniet van een maaltijd of koffie in één van de 2 restaurants. Of ga naar het interactief leercenter, super leuk met kinderen.

Prijzen
€ 47 Prijs per persoon

Glacier Skywalk

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 1 uur+

De Glacier Skywalk is een unieke attractie, de perfecte combinatie van adrenaline, prachtige uitzichten en onderweg heel wat bijleren over the Rockies en haar vele wildlife. De begeleiding is compleet, zowel tijdens het korte busritje van het athabasca Visitor Center  als tijdens de wandeling naar de glazen loopbrug aan de hand van ludieke infoborden.  Letterlijk het hoogtepunt is de glazen loopbrug en observatieplatform van waar je een fenomenaal en uniek perspectief krijgt op de Athabasca rivier en de vallei.  

Prijzen
€ 30 Prijs per persoon

Wijndegustatie & Okanagan Tour

Kelowna (Okanagan) - 4 uur

Op amper 20 minuten rijden van Kelowna wordt het landschap gevormd door vruchtbare wijngaarden. De Lakeshore wijnroute neemt je mee langs enkele gevestigde waarden van de wijnindustrie maar ook enkele spannende en originele nieuwkomers staan op het programma. Geniet tijdens deze uitgebreide rondleidingen van vier tastings bij de verschillende wijnhuizen. 

Prijzen
€ 97 Prijs per persoon

Spirit Island & Maligne Lake boottocht

Jasper - 1,5 uur

Het beroemde Spirit Island, in Maligne Lake, wordt wel eens het hart en ziel van Jasper genoemd. Enkel te bereiken per boot. Vaar onderweg langs de gletsjer die dit meer heeft gevormd, omringd door talrijke bergtoppen. Eens op Spirit Island aangemeerd krijg je in alle rust tijd om foto’s te nemen, of gewoon te genieten van dit mystieke eiland.

Prijzen
€ 61 Prijs per persoon

Dag 1: aankomst Vancouver

Aankomst in Vancouver, meermaals bekroond tot meest leefbare stad ter wereld en startpunt van jouw rondreis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner, en vrije tijd om de stad te verkennen. 

Dag 2: vrije dag Vancouver

Met de oceaan aan je voeten en de bergen in je rug is de ligging hier van ongeëvenaarde schoonheid. Verken het historische centrum te voet, struin langs de jachthaven, laat je verrassen door bruisend China Town. Maak een boottocht of flightseeing tour voor een uniek perspectief. Of ontdek de natuur om de hoek met een walvissafari of bezoek aan Grouse Mountain.

Dag 3: Vancouver naar Whistler - 120 km

Ophalen van je huurwagen in centrum Vancouver en vertrek richting Whistler. Je rijdt langs de mooie Sea to Sky Highway, waarbij je de Howe Fjord aan je linkerzijde bewondert, en de steile bergflanken langs je rechterzijde. 

Dag 4: Vrije dag Whistler

Trek er op uit voor de Gondola rit van je leven in de Peak2Peak kabelbaan, met de langste overspanning ter wereld. Zonder moeite bereik je de bergtoppen, met fenomenaal uitzicht over de vallei. In de vallei kan je er ook op uit trekken voor een berensafari per 4x4, of een heerlijke kanotocht op de helderblauwe bergrivier. 

Dag 5: Van Whistler naar Harrison Hot Springs - 336 km

Een heuse rit door de nauwe Fraser Canyon brengt je in een heel ander landschap, het lijkt bijna de woestijn. Met zichten op den kolkende Fraser River naast je is dit een prachtige route, slechts door weinige reizigers bereden. 

Dag 6: Harrison Hot Springs naar Kelowna - 280 km

Vandaag rijd je verder naar de vruchtbare Okanagan wijnvallei. Dit is de warmste regio van Canada, vol wijn-en fruitgaarden. Logeren doe je in het hippe Kelowna, een aangename stad aan de oever van het meer. 

Dag 7: Kelowna naar Revelstoke - 200 km

We zoeken terug de bergen op rond Revelstoke. Neem de tijd voor nog een mooie wandeling bij het Mount Revelstoke National Park. Rij hiervoor via de Meadows in the Sky Parkway tot vlakbij de 1920 m hoge Mt. Revelstoke. 

Dag 8: Revelstoke naar Banff - 285 km

Een dag waarbij het ene uitzicht nog spectulairder is dan het andere. Je doorkruist het Glacier Nationaal Park om vervolgens via de Kicking Horse pas naar het Yoho Nationaal Park te trekken. Hierk kan je een mooie wandeling maken rond Emerald Lake, of de Takkakaw watervallen bezoeken. Vervolgens rijd je verder naar het gezellige dorp Banff. 

Dag 9: vrije dag in Banff

In 1883 werd Banff uitgeroepen tot 1ste Nationale Park van Canada en 3de ter wereld, uniek vanwege haar warmwaterbronnen. Al komen  de meeste reizigers vandaag hier voor het adembenemende berglandschap. Fiets rond Vermillion Lakes of neem de Gondola voor een uniek panorama. Na een dag op Banff’s wandelpaden is een bad in het warme water van de Hot Springs des te aantrekkelijk! 

Dag 10: Vrije dag in Banff

Een tweede vrije dag te Banff is ideaal om een daguitstap te maken naar Lake Louise en Moraine Lake. Trek er zelf op uit en kies één van de mooie wandelingen aan de meren uit, of maak een begeleide excursie, waarbij je zorgeloos van het ene groenblauwe meer, naar het volgende blauwgroene bergmeer gereden wordt. 

Dag 11: Banff naar Jasper - 288 km

Reis door de Rockies via de Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld! Deze 230 km lange weg van Jasper naar Lake Louise over de Sunwapta Pass is in de jaren 1800 ontstaan als handelsroute voor bont. De bekendste spot is Columbia Icefield en de Athabasca Glacier. Andere toppers: Sunwapta & Athabasca Falls en natuurlijk de vele wandelroutes met prachtig uitzicht.

Dag 12: vrije dag in Jasper

Het grootste Nationale Park van Canada, en misschien wel het wildste. Puur & ruw terrein, bewoond door grizzlyberen en elanden. Jasper heeft alles wat je wenst: ruim 990 kilometer wandelpaden, gastronomie in Jasper Town, unieke meren, fotogenieke landschappen zoals Maligne Canyon en dankzij de grote populatie wildlife een hoge kans om dieren te spotten.

Dag 13: Jasper naar Edmonton

Vandaag rijd je op het tijdstip van je voorkeur van de berglandschappen rond Jasper naar de uitgestrekte prairievlaktes rond Edmonton. Neem de tijd om Jasper verder te verkennen in de voormiddag, of besteed meer tijd in de stad. 

Dag 14: Edmonton en vertrek

Vrije voormiddag ter verkenning van Edmonton. Vervolgens check in voor je internationale vlucht en vertrek huiswaarts. Aankomst volgende dag (dag 15).

The Wonder Trail

Standaard hotelformule

In onze standaardaccommodatie bieden we steeds kwalitatieve, nette hotels aan, met een handige ligging, vergelijkbaar met 3* niveau. Alle comfort en moderne hotelvoorzieningen zijn voorhanden, zoals Wi-Fi, eigen badkamer op de kamer, aangename Queen bedden (2bedden van 153cm x 203 cm) of King size bed (1 bed van 183cm x 203cm).

Een tweepersoonskamer bestaat uit 1 King bed, 1 Queen bed, of 2 Queen bedden. Driepersoons-en vierpersoonskamer bestaan steeds uit 2 Queen bedden.

Bij offerte bezorgen we je details over onze hotelselectie per locatie. Bij boeking gaan we steeds voor de hotels zoals in de offerte kiezen. indien niet meer beschikbaar wordt er uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de omgeving, van dezelfde prijs-kwaliteit. We maken daarbij een uitgekiende selectie. Accommodaties die niet aan onze kwaliteitstandaarden voldoen, laten we links liggen. Je wordt steeds op de hoogte gebracht van deze wijzigingen.

Comfort hotelformule

In onze comfortaccommodatie bieden we steeds comfortabele hotels aan van uitstekende kwaliteit en op de mooiste locaties, vergelijkbaar met 4* niveau. Je beschikt over een ruime kamer met alle faciliteiten, Wi-Fi, eigen badkamer op de kamer, aangename Queen bedden (2bedden van 153cm x 203 cm) of King size bed (1 bed van 183cm x 203cm).

Een tweepersoonskamer bestaat uit 1 King bed, 1 Queen bed, of 2 Queen bedden. Driepersoons-en vierpersoonskamer bestaan steeds uit 2 Queen bedden.

Bij offerte bezorgen we je details over onze hotelselectie per locatie. Bij boeking gaan we steeds voor de hotels zoals in de offerte kiezen. indien niet meer beschikbaar wordt er uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de omgeving, van dezelfde prijs-kwaliteit. We maken daarbij een uitgekiende selectie. Accommodaties die niet aan onze kwaliteitstandaarden voldoen, laten we links liggen. Je wordt steeds op de hoogte gebracht van deze wijzigingen.