Wildlife Watcher
Wildlife Watcher

Wildlife Watcher

Focus op wildlife & natuur - 16 dagen

Omschrijving van de reis

National Geographic achterna in deze intense wildlife safari doorheen West-Canada. Reis langs de beste locaties en ontdek zoveel mogelijk dieren in hun natuurlijke omgeving. We vergroten je kansen dankzij enkele uitstekend begeleide excursies. Hoogtepunt is ongetwijfeld de driedaagse wildernis safari, weg van de bewoonde wereld. Professionele gidsen delen hun passie en kennis over het unieke ecosysteem in Noord-Amerika. Ook walvissen mogen niet ontbreken in deze reis en spot je vanop Vancouver Island. 

Reisschema per dag

Bij aankomst in Calgary haal je de huurwagen op. Vrije verkenning van het stadscentrum, the “Cattle & Oil City of the North”, stad van cowboy boots & microbreweries! Je overnacht in het centrum van de stad.

Lees meer

Start vroeg om optimaal te genieten van één van de mooiste nationale parken van Canada. Met de wagen of fiets kan je Vermillion lakes verkennen. Wil je meer leren over het unieke ecosysteem waar het allereerste nationale park van Canada ontstond, bezoek dan zeker de Cave en Basin site. Geniet van de leuke sfeer in de restaurantjes en winkels in het centrum van Banff Town.

Lees meer

In 1883 werd Banff uitgeroepen tot 1ste Nationale Park van Canada en 3de ter wereld. Valavond is een uitstekend moment om er wildlife te zien. Aan boord van een begeleide bus-safari krijg  je onderweg uitleg over het beschermen van enkele prachtige diersoorten die hier leven. Onderweg houden we de ogen open: elanden, zwarte beren, grizzlyberen.

Lees meer

Reis door de Rockies via de Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld! Deze 230 km lange weg van Lake Louise naar Jasper over de Sunwapta Pass is in de jaren 1800 ontstaan als handelsroute voor bont. De bekendste spot is Columbia Icefield en de Athabasca Glacier. Andere toppers: Sunwapta & Athabasca Falls en natuurlijk de vele wandelroutes met prachtig uitzicht.

Lees meer

Het grootste Nationale Park van Canada, en misschien wel het wildste. Puur & ruw terrein, bewoond door grizzlyberen en elanden. Jasper heeft alles wat je wenst: ruim 990 kilometer wandelpaden, gastronomie in Jasper Town, unieke meren, fotogenieke landschappen zoals Maligne Canyon en dankzij de grote populatie wildlife een hoge kans om dieren te spotten.

Lees meer

Wells Gray Park is gelegen dichtbij het stadje Clearwater waar een uitstekend Information Center is. Geniet onderweg van het prachtige landschap, en maak een stop bij Mount Robson, de hoogste top van Canada. Er staat ook een heel aangename berensafari per jetboat op het programma. Via het ondiepe water ga je op zoek naar beren in hun natuurlijke omgeving.

Lees meer

Een vrije dag om alle stops langs de Clearwater Valley Road te ontdekken. Zoals bijnaam, Waterfalls Park, doet vermoeden kan je hier talrijke foto’s nemen van de vele watervallen en meren. Maak een korte fotostop, of kies voor een wandeling. Aan het einde van de weg bereik je Clearwater Lake dat uitnodigt om per boot verder de ongerepte omgeving te verkennen.

Lees meer

De natuur neemt het steeds meer over terwijl je dieper het verlaten landschap intrekt richting de Cariboo Mountains. Via de legendarische Goldrush Trail bereik je Likely, een klein plaatsje aan de oever van het zeer uitgestrekte Quesnel Lake. Een ideale broedplaats voor vogels en een uniek ecosysteem met grote diversiteit met 1 van de grootste Sockeye zalmtreks ter wereld.

Lees meer

Een once in a lifetime experience! Tijdens je 2-daagse wildlife safari trek je met uitstekende gidsen langs de oevers, rivieren en heuvelflanken. Je spot beren, elanden, wie weet zelfs een lynx of veelvraat per jetboat, te voet en per 4x4. Geen uitkijkplatformen maar midden in de natuur met respect voor de omgeving en ’s avonds een heerlijke maaltijd in de ecolodge.

Lees meer

Een rit gevuld met bergtoppen, haarspeldbochten, smalle houten bruggen en sterke dalingen. Het laatste traject volgt de Sea to Sky highway tot Whistler dat haar naam dankt aan de marmotsoort die er leeft, met typerend fluitgeluid. Whistler is gekend van de Olympische winterspelen van 2010. Naast het ski- gebied is er een ruim aanbod van mooie trails en leuke excursies.

Lees meer

Via Horseshoe Bay reis je per ferry Naar Vancouver Island en naar de grootste stad op het eiland. Vrije verkenning van Victoria, een stad met een zeer aanwezig Brits koloniaal verleden, intussen mooi vermengd met een eigen Vancouver Island sfeer.

Lees meer

Tijdens de walvissafari krijg je de beste kansen op het spotten van orka's, die in de wateren rond Victoria leven. De Juan de Fuca & Haro Straits zijn de thuis van 3 residentiele orka families. Elke boot is uitgerust met een hydrophone, waardoor deze ontmoetingen een extra dimensie krijgen. Afsluiten kan in één van de pubs, micro-brouwerijen, of farm-to-table restaurants.

Lees meer

Tijd om terug naar het vasteland te reizen. Neem de ferry naar metropool Vancouver en verken de stad. Wandel door het historische centrum, struin langs de jachthaven, laat je verrassen door bruisend China Town en geniet van deze “meest leefbare stad ter wereld”.

Lees meer

Je reis eindigt hier aan de Grote Oceaan. Geniet eventueel nog na van een fris biertje in één van de microbrouwerijen of zwaai nog even de benen uit in Stanley Park. Vervolgens check in voor je internationale vlucht en vertrek huiswaarts. Aankomst volgende dag (dag 16).

Lees meer
Inbegrepen in deze reis:
 • 14 hotelovernachtingen (privé sanitair)
 • 3-daags wildlife pakket te Likely (volpension, wildlife safari's & begeleiding)
 • praktisch reispakket & CTD routeboek
 • alle lokale taksen & BTW
 • 14 x 24 u huurwagen
  • onbeperkte km's
  • schade & aansprakelijkheidsverzekering
  • 2 bestuurders
 • avondsafari op zoek naar wildlife in Banff (2u)
 • berensafari per jetboat in Blue River (1u)
 • walvis-en orka safari in Victoria (3u)
 • ferry Vancouver Tsawassen - Victoria Swartz Bay retour met wagen
Niet inbegrepen:
 • internationale vluchten - vrijblijvend voorstel bij offerte
 • inkom Nationale Parken 
 • brandstofkosten voor de huurwagen en ev. parking kosten
 • overige maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven en fooien
 • one way kost per huurwagen lokaal te betalen (+/- €50-70)
 • annulerings-en bijstandsverzekering - vrijblijvend voorstel bij offerte
Prijzen per persoon:

Prijzen op basis van tweepersoonskamer(s)

Single prijzen en andere samenstellingen op aanvraag

Bij 2 reizigers
  Mei & Okt Jun & Sep Jul & Aug
Standaard € 3.320 € 3.720 € 3.585
Comfort € 3.595 € 4.080 € 3.940
Bij 4 reizigers
  Mei & Okt Jun & Sep Jul & Aug
Standaard € 3.225 € 3.625 € 3.430
Comfort € 3.360 € 3.845 € 3.640
Optioneel toe te voegen:

Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Gps systeem: € 140 per wagen

Optionele excursies bij deze reis

Vancouver - 4 uur

Lees meer
Prijs: € 59 per persoon

Vancouver - 3-5 uur

Lees meer
Prijs: € 105 per persoon

Banff - 4,5 uur

Lees meer
Prijs: € 65 per persoon

Banff - dagtoegang

Lees meer
Prijs: € 47 per persoon

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 1 uur+

Lees meer
Prijs: € 30 per persoon

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 3 uur

Lees meer
Prijs: € 101 per persoon

Jasper - 1,5 uur

Lees meer
Prijs: € 61 per persoon

Jasper - 20 min

Lees meer
Prijs: € 162 per persoon

Whistler - 3 uur

Lees meer
Prijs: € 205 per persoon

Whistler - 40 min

Lees meer
Prijs: € 176 per persoon

Victoria (Vancouver Island) - 2 uur

Lees meer
Prijs: € 45 per persoon

Whistler - 3 uur

Lees meer
Prijs: € 105 per persoon
Wildlife Watcher
optionele excursies geselecteerd
Vancouver City Tour & Lookout
Walvissafari Vancouver
Lake Louise & Moraine Lake Tour met gids
Banff Gondola Sulphur Mountain
Glacier Skywalk
Athabasca gletsjerwandeling
Spirit Island & Maligne Lake boottocht
6 Glaciers Helicopter Tour
Berensafari per 4x4
Ultimate Glacier Flightseeing Whistler
Afternoon Tea
Kanotocht met gids
Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
Gps systeem: € 140 per wagen
optionele excursies geselecteerd
Vraag offerte aan

Vancouver City Tour & Lookout

Vancouver - 4 uur

Tijdens dit stadsavontuur krijg je de highlights van de stad te zien, onder begeleiding van een gids. Verken downtown Vancouver met Canada Place en de Olympic Cauldron. Onderweg naar de groene oase Stanley Park zie je de drukke winkel en verkeersader van de stad, Robson Street. De tour gaat verder langs het panoramische English Bay, het unieke Granville Island met haar vele verse producten in de food market, Chinatown en de historische wijk Gastown.

Als afsluiter stap je in de glazen lift van de Vancouver Lookout om vanuit het 360° observation deck te genieten van een prachtig uitzicht over deze fantastische stad.

Prijzen
€ 59 Prijs per persoon

Walvissafari Vancouver

Vancouver - 3-5 uur

Aan de westkust van Vancouver, op ongeveer een kwartier rijden van de grootstad, ligt het vissersdorpje Steveston.  Je hebt de keuze uit een overdekte of open zodiac boot voor je excursie. Een professionele wildlife gids neemt je mee langs de eilanden en de golf van San Juan. Dankzij een uitgebreid netwerk aan spotters zijn de kansen om walvissen te bewonderen heel groot. In deze wateren vind je orca's , bultrug walvissen maar ook zeeleeuwen, zeehonden en zeerarends zijn een leuke aanvulling op deze wildlife safari. 

Prijzen
€ 105 Prijs per persoon

Lake Louise & Moraine Lake Tour met gids

Banff - 4,5 uur

Tijdens deze sightseeing tour bezoek je ‘de parel van de Rockies’ ... Lake Louise en het nabij gelegen Moraine Lake. Je krijgt tijd om naar hartelust te fotograferen en de oever te verkennen. In de Valley of the Ten Peaks maak je een wandeling voor een prachtig uitzicht over Moraine Lake. De rit gaat langs de Bow Valley Parkway waar je heel veel kans hebt om wildlife te zien.

Prijzen
€ 65 Prijs per persoon

Banff Gondola Sulphur Mountain

Banff - dagtoegang

De volledige Bow Valley bewonderen vanop Sulphur Mountain zonder intensieve klim, ja het kan. Neem de Gondola helemaal naar de top voor een adembenemend uitzicht. Er is nog veel meer te ontdekken vanuit het moderne gebouw op de top. Wandel over de Sulphur Mountain Boardwalk om meer te leren over Canada’s eerste nationale park. Geniet van een maaltijd of koffie in één van de 2 restaurants. Of ga naar het interactief leercenter, super leuk met kinderen.

Prijzen
€ 47 Prijs per persoon

Glacier Skywalk

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 1 uur+

De Glacier Skywalk is een unieke attractie, de perfecte combinatie van adrenaline, prachtige uitzichten en onderweg heel wat bijleren over the Rockies en haar vele wildlife. De begeleiding is compleet, zowel tijdens het korte busritje van het athabasca Visitor Center  als tijdens de wandeling naar de glazen loopbrug aan de hand van ludieke infoborden.  Letterlijk het hoogtepunt is de glazen loopbrug en observatieplatform van waar je een fenomenaal en uniek perspectief krijgt op de Athabasca rivier en de vallei.  

Prijzen
€ 30 Prijs per persoon

Athabasca gletsjerwandeling

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 3 uur

Het ijs van de Athabasca gletsjer, uitloper van het imposante Columbia Icefield kan je het beste begrijpen tijdens een gegidste wandeling (4 km) op het ijs zelf. De gids geeft onderweg uitleg over het bijzondere fenomeen en zorgt voor een veilige ervaring. Warme kledij en stijgijzers voor extra grip tijdens de wandeling worden voorzien.

Prijzen
€ 101 Prijs per persoon

Spirit Island & Maligne Lake boottocht

Jasper - 1,5 uur

Het beroemde Spirit Island, in Maligne Lake, wordt wel eens het hart en ziel van Jasper genoemd. Enkel te bereiken per boot. Vaar onderweg langs de gletsjer die dit meer heeft gevormd, omringd door talrijke bergtoppen. Eens op Spirit Island aangemeerd krijg je in alle rust tijd om foto’s te nemen, of gewoon te genieten van dit mystieke eiland.

Prijzen
€ 61 Prijs per persoon

6 Glaciers Helicopter Tour

Jasper - 20 min

Zet je schrap voor de meest ongelofelijke 20 minuten van je leven tijdens deze helikopter tocht. Je avontuur start op de Heliport op 1400 meter hoogte. Vlieg hogerop naar de Cline Pass op 2900 meter hoogte. Bewonder de bergtoppen en gletsjers en de spectaculaire 900 meter hoge waterval die haar afdaling maakt via twee smaragdgroene meren.

Prijzen
€ 162 Prijs per persoon

Berensafari per 4x4

Whistler - 3 uur

Er wonen ruim 60 zwarte beren in de valleien rondom Whistler en Blackcomb Mountain . De welpen hebben zich vlot aangepast aan het leven in dit grote skigebied. Stap in een comfortabele 4x4 en doorkruis met een professionele gids het netwerk van skipistes op zoek naar beren in hun natuurlijke habitat. 

Prijzen
€ 205 Prijs per persoon

Ultimate Glacier Flightseeing Whistler

Whistler - 40 min

Zo’n 15000 jaar terug domineerden gletsjers het landschap. Tijdens deze spectaculaire tocht ontdek je van bovenaf hoe vulkanen en krachtige ijsrivieren het huidige landschap hebben gecreëerd.

Prijzen
€ 176 Prijs per persoon

Afternoon Tea

Victoria (Vancouver Island) - 2 uur

High tea is een edele traditie die Canada geërfd heeft van haar grote zus Engeland. Zeker in Victoria is het nog steeds een erezaak om volgens de regels van de kunst  thee te serveren met bijpassende versnaperingen, zowel hartig als zoet.  Een ultiem verwenmomentje met stijl.

Er is een uitgebreid aanbod van duurzame West Coast theesoorten, vaak met een Oosterse toets. De thee die men opdient ondergaat dezelfde selectie als bij een wijnsommelier die kiest in functie van jouw smaakpalet en voorkeuren. Er is een nauwe samenwerking voor zowel de presentatie als de theeselectie met Daniela Cubelic, theemeester van de befaamde Silk Road Tea Company.  

Prijzen
€ 45 Prijs per persoon

Kanotocht met gids

Whistler - 3 uur

Jouw persoonlijke gids leert je de juiste vaartechnieken aan waarna je boottocht start en je helemaal tot rust komt in de natuurlijke omgeving. Peddel langs de mooiste uitzichten bij de Whistler en Blackcomb Mountains. Vaar doorheen de 'River of Golden Dreams' langs beverdammen en met bloemen bedekte oevers in deze vallei. 

Prijzen
€ 105 Prijs per persoon

Dag 1: aankomst in Calgary

Bij aankomst in Calgary haal je de huurwagen op. Vrije verkenning van het stadscentrum, the “Cattle & Oil City of the North”, stad van cowboy boots & microbreweries! Je overnacht in het centrum van de stad.

Dag 2: Calgary naar Banff – 120 km

Start vroeg om optimaal te genieten van één van de mooiste nationale parken van Canada. Met de wagen of fiets kan je Vermillion lakes verkennen. Wil je meer leren over het unieke ecosysteem waar het allereerste nationale park van Canada ontstond, bezoek dan zeker de Cave en Basin site. Geniet van de leuke sfeer in de restaurantjes en winkels in het centrum van Banff Town.

Dag 3: vrije dag in Banff & wildlife safari

In 1883 werd Banff uitgeroepen tot 1ste Nationale Park van Canada en 3de ter wereld. Valavond is een uitstekend moment om er wildlife te zien. Aan boord van een begeleide bus-safari krijg  je onderweg uitleg over het beschermen van enkele prachtige diersoorten die hier leven. Onderweg houden we de ogen open: elanden, zwarte beren, grizzlyberen.

Dag 4: Banff naar Jasper - 288 km

Reis door de Rockies via de Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld! Deze 230 km lange weg van Lake Louise naar Jasper over de Sunwapta Pass is in de jaren 1800 ontstaan als handelsroute voor bont. De bekendste spot is Columbia Icefield en de Athabasca Glacier. Andere toppers: Sunwapta & Athabasca Falls en natuurlijk de vele wandelroutes met prachtig uitzicht.

Dag 5: vrije dag in Jasper

Het grootste Nationale Park van Canada, en misschien wel het wildste. Puur & ruw terrein, bewoond door grizzlyberen en elanden. Jasper heeft alles wat je wenst: ruim 990 kilometer wandelpaden, gastronomie in Jasper Town, unieke meren, fotogenieke landschappen zoals Maligne Canyon en dankzij de grote populatie wildlife een hoge kans om dieren te spotten.

Dag 6: Jasper naar Wells Gray & berensafari - 340 km

Wells Gray Park is gelegen dichtbij het stadje Clearwater waar een uitstekend Information Center is. Geniet onderweg van het prachtige landschap, en maak een stop bij Mount Robson, de hoogste top van Canada. Er staat ook een heel aangename berensafari per jetboat op het programma. Via het ondiepe water ga je op zoek naar beren in hun natuurlijke omgeving.

Dag 7: vrije dag in Wells Gray Park

Een vrije dag om alle stops langs de Clearwater Valley Road te ontdekken. Zoals bijnaam, Waterfalls Park, doet vermoeden kan je hier talrijke foto’s nemen van de vele watervallen en meren. Maak een korte fotostop, of kies voor een wandeling. Aan het einde van de weg bereik je Clearwater Lake dat uitnodigt om per boot verder de ongerepte omgeving te verkennen.

Dag 8: Wells Gray naar Likely - 290 km

De natuur neemt het steeds meer over terwijl je dieper het verlaten landschap intrekt richting de Cariboo Mountains. Via de legendarische Goldrush Trail bereik je Likely, een klein plaatsje aan de oever van het zeer uitgestrekte Quesnel Lake. Een ideale broedplaats voor vogels en een uniek ecosysteem met grote diversiteit met 1 van de grootste Sockeye zalmtreks ter wereld.

Dag 9-10 Wildlife tweedaagse Safari

Een once in a lifetime experience! Tijdens je 2-daagse wildlife safari trek je met uitstekende gidsen langs de oevers, rivieren en heuvelflanken. Je spot beren, elanden, wie weet zelfs een lynx of veelvraat per jetboat, te voet en per 4x4. Geen uitkijkplatformen maar midden in de natuur met respect voor de omgeving en ’s avonds een heerlijke maaltijd in de ecolodge.

Dag 11: Likely naar Whistler - 460 km

Een rit gevuld met bergtoppen, haarspeldbochten, smalle houten bruggen en sterke dalingen. Het laatste traject volgt de Sea to Sky highway tot Whistler dat haar naam dankt aan de marmotsoort die er leeft, met typerend fluitgeluid. Whistler is gekend van de Olympische winterspelen van 2010. Naast het ski- gebied is er een ruim aanbod van mooie trails en leuke excursies.

Dag 12: Whistler naar Victoria - 230 km

Via Horseshoe Bay reis je per ferry Naar Vancouver Island en naar de grootste stad op het eiland. Vrije verkenning van Victoria, een stad met een zeer aanwezig Brits koloniaal verleden, intussen mooi vermengd met een eigen Vancouver Island sfeer.

Dag 13: vrije dag in Victoria & walvissafari

Tijdens de walvissafari krijg je de beste kansen op het spotten van orka's, die in de wateren rond Victoria leven. De Juan de Fuca & Haro Straits zijn de thuis van 3 residentiele orka families. Elke boot is uitgerust met een hydrophone, waardoor deze ontmoetingen een extra dimensie krijgen. Afsluiten kan in één van de pubs, micro-brouwerijen, of farm-to-table restaurants.

Dag 14: Victoria naar Vancouver - 65 km

Tijd om terug naar het vasteland te reizen. Neem de ferry naar metropool Vancouver en verken de stad. Wandel door het historische centrum, struin langs de jachthaven, laat je verrassen door bruisend China Town en geniet van deze “meest leefbare stad ter wereld”.

Dag 15: Vancouver en vertrek

Je reis eindigt hier aan de Grote Oceaan. Geniet eventueel nog na van een fris biertje in één van de microbrouwerijen of zwaai nog even de benen uit in Stanley Park. Vervolgens check in voor je internationale vlucht en vertrek huiswaarts. Aankomst volgende dag (dag 16).

Wildlife Watcher