Sea to Sky
Sea to Sky

Sea to Sky

Complete reis van kust naar bergen - 17 dagen

Omschrijving van de reis

Een intense reis met hoog reistempo waarbij je vrijwel alles wat West-Canada te bieden heeft bundelt in één reis! Vancouver Island, Whistler, de Okanagan wijnstreek én de natuurparken van de Rockies. Afsluiten doe je in het oosten, op meer dan 1100 km van je startpunt, temidden van de prairie. 

 

Reisschema per dag

Aankomst in Vancouver, de hoofdstad van British Columbia en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Lees meer

Ontspannende ferry oversteek van Tsawwassen (Vancouver) naar Swartz Bay bij Victoria. Vrije verkenning van Victoria, een stad met een zeer aanwezig Brits koloniaal verleden, intussen mooi vermengd met een eigen Vancouver Island sfeer.

Lees meer

Een mooie rit dwars door de bergen brengt je tot het westen van het eiland naar het Pacific Rim National Park. Hier liggen de paradijselijk verscholen baaien van Ucluelet en Tofino.

Lees meer

Pacific Rim National Park blinkt uit door zijn uitgestrekte regenwouden en wildlife. Trek er op uit voor een berensafari of walvissafari, of overweeg een dagexcursie per boot naar natuurlijke Hot Springs.

Lees meer

Rustige rit terug via Port Alberni, de Qualicum watervallen en Parkville naar Campbell River, rustig gelegen aan de waterkant.

Lees meer

Van Campbell River reis je een 150 km zuidwaarts naar Nanaimo. Hier neem je de ferry terug naar het vasteland, naar Horseshoe Bay. De kustrit gaat via de Sea to Sky Highway, een prachtig traject naar Whistler. Gekend van de Olympische winterspelen van 2010. Naast het ski- gebied is er een ruim aanbod van mooie trails en tal van leuke excursies.

Lees meer

Trek er op uit voor de Gondola rit van je leven in de kabelbaan met langste overspanning ter wereld. De Peak 2 Peak gondola brengt je van de top van Mount Whistler naar de top van Mount Blackburn, een panoramisch avontuur. In de vallei kan je te voet of per fiets langs de verschillende meertjes verder trekken.

Lees meer

Via een mooie route reis je verder tot Lillooet, nu een slapend dorpje was het eind 19e eeuw in volle goudkoorts de grootste stad van West Canada. Je volgt de Fraser River, het landschap wordt steeds ruiger met Hell's Gate als hoogtepunt. De uitlopers van de Coastal Mountains zorgen voor wild water. Geniet zelf van een aangename duik in de warmwaterbronnen bij je verblijf.

Lees meer

Met wat verbeelding herken je in de heuvels rondom Kelowna het silhouet van liggende beren. Voor de Salish Indianen was de naam “Kelowna” - Grizzly beer- snel gekozen. Dit gebied profiteert van een mild klimaat waardoor het ideaal is voor wijnbouw. Kelowna maakt deel uit van de vruchtbare Okanagan vallei, gekend als de nummer 1 wijnstreek van Canada.

Lees meer

Je laat de Okanagan vallei achter je en rijdt richting  Mount Revelstoke National Park, gelegen nabij het gelijknamige stadje Revelstoke. Neem de Meadows in the Sky Parkway, zo’n 26 kilometer, door het nationale park, vlakbij de 1920 meter hoge Mount Revelstoke. Onderweg wacht een diversiteit aan fauna en flora: weilanden, besneeuwde bergtoppen, valleien en zelfs regenwoud.

Lees meer

Onderweg naar Banff doorkruis je enkele van Canada’s mooiste Nationale Parken. In Glacier N.P. aanschouw je besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains met uitgestrekte gletsjers achter elke hoek. In Yoho N.P. verbluft Emerald Lake door haar diepblauwe kleur en fenomenale ligging. Trek je wandelschoenen aan en vind jezelf omringd door niets dan vreedzame natuurpracht.

Lees meer

In 1883 werd Banff uitgeroepen tot 1ste Nationale Park van Canada en 3de ter wereld, uniek vanwege haar warmwaterbronnen. Al komen de meeste reizigers vandaag voor het adembenemende berglandschap. Fiets rond Vermillion Lakes of neem de Gondola voor een uniek panorama. Na een dag op Banff’s wandelpaden is een bad in het warme water van de Hot Springs des te aantrekkelijk! 

Lees meer

Reis door de Rockies via de Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld! Deze 230 km lange weg van Lake Louise naar Jasper over de Sunwapta Pass is in de jaren 1800 ontstaan als handelsroute voor bont. De bekendste spot is Columbia Icefield en de Athabasca Glacier. Andere toppers: Sunwapta & Athabasca Falls en natuurlijk de vele wandelroutes met prachtig uitzicht.

Lees meer

Het grootste Nationale Park van Canada, en misschien wel het wildste. Puur & ruw terrein, bewoond door grizzlyberen en elanden. Jasper heeft alles wat je wenst: ruim 990 kilometer wandelpaden, gastronomie in Jasper Town, unieke meren, fotogenieke landschappen zoals Maligne Canyon en dankzij de grote populatie wildlife een hoge kans om dieren te spotten.

Lees meer

Edmonton draagt als bijnaam “de poort naar het noorden”. Deze moderne stad heeft één van de grootste winkelcentra ter wereld, met een indoor aquarium en zelfs waterpark. Zelfs hier kan je ontsnappen aan de bewoonde wereld met een eigen National Park dichtbij: Elk Island National Park. Met wat geluk spot je er wildlife op Bison Road of tijdens een wandeling aan Beaver Lake.

Lees meer

Afhankelijk van je vertrekuur heb je nog even tijd in de stad. Nadien check je in voor je terugvlucht. Aankomst volgende dag (dag 17).

Lees meer
Inbegrepen in deze reis:
 • 15 hotelovernachtingen (privé sanitair)
 • praktisch reispakket & CTD routeboek
 • alle lokale taksen & BTW
 • 15 x 24 u huurwagen (meer info)
  • onbeperkte km's
  • schade & aansprakelijkheidsverzekering
  • 2 bestuurders
 • ferry Vancouver Tsawassen - Victoria Swartz Bay retour met wagen
 • ferry Nanaimo - Horseshoe Bay met wagen
Niet inbegrepen:
 • internationale vluchten - vrijblijvend voorstel bij offerte
 • inkom Nationale Parken 
 • brandstofkosten voor de huurwagen en ev. parking kosten
 • maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven en fooien
 • transfer van hotel naar luchthaven Vancouver
 • one way kost per huurwagen lokaal te betalen (+/- €150-185)
 • annulerings-en bijstandsverzekering - vrijblijvend voorstel bij offerte
Prijzen per persoon:

Single prijzen en andere samenstellingen op aanvraag

Bij 2 reizigers
  Mei & Okt Jun & Sep Jul & Aug
Standaard € 1.640 € 1.770 € 1.970
Comfort € 1.830 € 2.500 € 2.765
Bij 4 reizigers
  Mei & Okt Jun & Sep Jul & Aug
Standaard - 4p kamer € 1.085 € 1.150 € 1.255
Comfort -2p kamers € 1.950 € 2.280 € 2.470
Optioneel toe te voegen:

Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Gps systeem: € 150 per wagen

Optionele excursies bij deze reis

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 3 uur

Lees meer
Prijs: € 101 per persoon

Tofino (Vancouver Island) - 2,5 uur

Lees meer
Prijs: € 94 per persoon

Tofino (Vancouver Island) - 3 uur

Lees meer
Prijs: € 94 per persoon

Tofino (Vancouver Island) - 7 uur

Lees meer
Prijs: € 121 per persoon

Victoria (Vancouver Island) - 2 uur

Lees meer
Prijs: € 45 per persoon

Banff - 4,5 uur

Lees meer
Prijs: € 65 per persoon

Banff - 2 uur

Lees meer
Prijs: € 43 per persoon

Banff - dagtoegang

Lees meer
Prijs: € 47 per persoon

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 1 uur+

Lees meer
Prijs: € 30 per persoon

Jasper - 1,5 uur

Lees meer
Prijs: € 61 per persoon

Jasper - 20 min

Lees meer
Prijs: € 162 per persoon

Kelowna (Okanagan) - 4 uur

Lees meer
Prijs: € 106 per persoon
Sea to Sky
optionele excursies geselecteerd
Athabasca gletsjerwandeling
Berensafari per zodiac
Walvissafari per zodiac
Hot Springs Explorer
Afternoon Tea
Lake Louise & Moraine Lake Tour met gids
Wildlife avondsafari
Banff Gondola Sulphur Mountain
Glacier Skywalk
Spirit Island & Maligne Lake boottocht
6 Glaciers Helicopter Tour
Wijndegustatie & Okanagan Tour
Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
Gps systeem: € 150 per wagen
optionele excursies geselecteerd
Vraag offerte aan

Athabasca gletsjerwandeling

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 3 uur

Het ijs van de Athabasca gletsjer, uitloper van het imposante Columbia Icefield kan je het beste begrijpen tijdens een gegidste wandeling (4 km) op het ijs zelf. De gids geeft onderweg uitleg over het bijzondere fenomeen en zorgt voor een veilige ervaring. Warme kledij en stijgijzers voor extra grip tijdens de wandeling worden voorzien.

Prijzen
€ 101 Prijs per persoon

Berensafari per zodiac

Tofino (Vancouver Island) - 2,5 uur

Laat je meenemen langs de fjorden van de Clayoquot Sound op zoek naar beren. De ideale locatie, want na hun winterslaap trekken ze naar de dichtstbijzijnde voedselbron: de oevers van de verschillende eilandjes en baaien hier bij Tofino, rijk aan vetrijke voeding voor deze zwarte beren. Bewonder en fotografeer de beren in hun natuurlijk habitat vanop een veilige afstand. 

Prijzen
€ 94 Prijs per persoon

Walvissafari per zodiac

Tofino (Vancouver Island) - 3 uur

Je vertrekt vanuit het Marine center en vaart door de Clayoquot Sound op zoek naar wildlife. Dit gebied is een waar paradijs en tal van dieren komen hier zich vol eten. Hou je ogen open voor bultruggen, orca's, zeeleeuwen en zeearenden, … Je hebt de keuze voor een overdekte boot of een open zodiac boot.

Prijzen
€ 94 Prijs per persoon

Hot Springs Explorer

Tofino (Vancouver Island) - 7 uur

Combineer een walvissafari met een bezoek aan de natuurlijke Hot Springs in deze regio. Je avontuur start aan boord van een open of gesloten zodiac. Je vaart verder naar het noordelijke punt van de Clayoqout Sound. Onderweg spot je misschien beren,  mysterieuze grotten of een arendsnest, …

Eens aangemeerd wandel je over een 2km lang houten wandelpad door het regenwoud naar de hot springs met natuurlijk sulfer. Dompel hier even onder in deze unieke omgeving. Vaar nadien terug langs de oceaan en hou de horizon in het oog voor walvissen.

Prijzen
€ 121 Prijs per persoon

Afternoon Tea

Victoria (Vancouver Island) - 2 uur

High tea is een edele traditie die Canada geërfd heeft van haar grote zus Engeland. Zeker in Victoria is het nog steeds een erezaak om volgens de regels van de kunst  thee te serveren met bijpassende versnaperingen, zowel hartig als zoet.  Een ultiem verwenmomentje met stijl.

Er is een uitgebreid aanbod van duurzame West Coast theesoorten, vaak met een Oosterse toets. De thee die men opdient ondergaat dezelfde selectie als bij een wijnsommelier die kiest in functie van jouw smaakpalet en voorkeuren. Er is een nauwe samenwerking voor zowel de presentatie als de theeselectie met Daniela Cubelic, theemeester van de befaamde Silk Road Tea Company.  

Prijzen
€ 45 Prijs per persoon

Lake Louise & Moraine Lake Tour met gids

Banff - 4,5 uur

Tijdens deze sightseeing tour bezoek je ‘de parel van de Rockies’ ... Lake Louise en het nabij gelegen Moraine Lake. Je krijgt tijd om naar hartelust te fotograferen en de oever te verkennen. In de Valley of the Ten Peaks maak je een wandeling voor een prachtig uitzicht over Moraine Lake. De rit gaat langs de Bow Valley Parkway waar je heel veel kans hebt om wildlife te zien.

Prijzen
€ 65 Prijs per persoon

Wildlife avondsafari

Banff - 2 uur

Valavond is een uitstekend moment om wildlife te spotten. Aan boord van een begeleide bus-safari krijg je onderweg uitleg over het beschermen van enkele prachtige diersoorten die hier leven. Onderweg houden we de ogen open voor elanden, zwarte beren & grizzlyberen.

Prijzen
€ 43 Prijs per persoon

Banff Gondola Sulphur Mountain

Banff - dagtoegang

De volledige Bow Valley bewonderen vanop Sulphur Mountain zonder intensieve klim, ja het kan. Neem de Gondola helemaal naar de top voor een adembenemend uitzicht. Er is nog veel meer te ontdekken vanuit het moderne gebouw op de top. Wandel over de Sulphur Mountain Boardwalk om meer te leren over Canada’s eerste nationale park. Geniet van een maaltijd of koffie in één van de 2 restaurants. Of ga naar het interactief leercenter, super leuk met kinderen.

Prijzen
€ 47 Prijs per persoon

Glacier Skywalk

Icefields Parkway (Jasper National Park) - 1 uur+

De Glacier Skywalk is een unieke attractie, de perfecte combinatie van adrenaline, prachtige uitzichten en onderweg heel wat bijleren over the Rockies en haar vele wildlife. De begeleiding is compleet, zowel tijdens het korte busritje van het athabasca Visitor Center  als tijdens de wandeling naar de glazen loopbrug aan de hand van ludieke infoborden.  Letterlijk het hoogtepunt is de glazen loopbrug en observatieplatform van waar je een fenomenaal en uniek perspectief krijgt op de Athabasca rivier en de vallei.  

Prijzen
€ 30 Prijs per persoon

Spirit Island & Maligne Lake boottocht

Jasper - 1,5 uur

Het beroemde Spirit Island, in Maligne Lake, wordt wel eens het hart en ziel van Jasper genoemd. Enkel te bereiken per boot. Vaar onderweg langs de gletsjer die dit meer heeft gevormd, omringd door talrijke bergtoppen. Eens op Spirit Island aangemeerd krijg je in alle rust tijd om foto’s te nemen, of gewoon te genieten van dit mystieke eiland.

Prijzen
€ 61 Prijs per persoon

6 Glaciers Helicopter Tour

Jasper - 20 min

Zet je schrap voor de meest ongelofelijke 20 minuten van je leven tijdens deze helikopter tocht. Je avontuur start op de Heliport op 1400 meter hoogte. Vlieg hogerop naar de Cline Pass op 2900 meter hoogte. Bewonder de bergtoppen en gletsjers en de spectaculaire 900 meter hoge waterval die haar afdaling maakt via twee smaragdgroene meren.

Prijzen
€ 162 Prijs per persoon

Wijndegustatie & Okanagan Tour

Kelowna (Okanagan) - 4 uur

Op amper 20 minuten rijden van Kelowna wordt het landschap gevormd door vruchtbare wijngaarden. De Lakeshore wijnroute neemt je mee langs enkele gevestigde waarden van de wijnindustrie maar ook enkele spannende en originele nieuwkomers staan op het programma. Geniet tijdens deze uitgebreide rondleidingen van vier tastings bij de verschillende wijnhuizen. 

Prijzen
€ 106 Prijs per persoon

Dag 1: aankomst Vancouver

Aankomst in Vancouver, de hoofdstad van British Columbia en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Dag 2: Vancouver naar Victoria - 115 km

Ontspannende ferry oversteek van Tsawwassen (Vancouver) naar Swartz Bay bij Victoria. Vrije verkenning van Victoria, een stad met een zeer aanwezig Brits koloniaal verleden, intussen mooi vermengd met een eigen Vancouver Island sfeer.

Dag 3: Victoria naar Tofino - 315 km

Een mooie rit dwars door de bergen brengt je tot het westen van het eiland naar het Pacific Rim National Park. Hier liggen de paradijselijk verscholen baaien van Ucluelet en Tofino.

Dag 4: vrije dag in Tofino

Pacific Rim National Park blinkt uit door zijn uitgestrekte regenwouden en wildlife. Trek er op uit voor een berensafari of walvissafari, of overweeg een dagexcursie per boot naar natuurlijke Hot Springs.

Dag 5: Tofino naar Campbell River - 270 km

Rustige rit terug via Port Alberni, de Qualicum watervallen en Parkville naar Campbell River, rustig gelegen aan de waterkant.

Dag 6: Campbell River naar Whistler - 310 km

Van Campbell River reis je een 150 km zuidwaarts naar Nanaimo. Hier neem je de ferry terug naar het vasteland, naar Horseshoe Bay. De kustrit gaat via de Sea to Sky Highway, een prachtig traject naar Whistler. Gekend van de Olympische winterspelen van 2010. Naast het ski- gebied is er een ruim aanbod van mooie trails en tal van leuke excursies.

Dag 7: vrije dag in Whistler

Trek er op uit voor de Gondola rit van je leven in de kabelbaan met langste overspanning ter wereld. De Peak 2 Peak gondola brengt je van de top van Mount Whistler naar de top van Mount Blackburn, een panoramisch avontuur. In de vallei kan je te voet of per fiets langs de verschillende meertjes verder trekken.

Dag 8: Whistler naar Harrison Hot Springs - 335 km

Via een mooie route reis je verder tot Lillooet, nu een slapend dorpje was het eind 19e eeuw in volle goudkoorts de grootste stad van West Canada. Je volgt de Fraser River, het landschap wordt steeds ruiger met Hell's Gate als hoogtepunt. De uitlopers van de Coastal Mountains zorgen voor wild water. Geniet zelf van een aangename duik in de warmwaterbronnen bij je verblijf.

Dag 9: Harrison Hot Springs naar Kelowna - 280 km

Met wat verbeelding herken je in de heuvels rondom Kelowna het silhouet van liggende beren. Voor de Salish Indianen was de naam “Kelowna” - Grizzly beer- snel gekozen. Dit gebied profiteert van een mild klimaat waardoor het ideaal is voor wijnbouw. Kelowna maakt deel uit van de vruchtbare Okanagan vallei, gekend als de nummer 1 wijnstreek van Canada.

Dag 10: Kelowna naar Revelstoke - 200 km

Je laat de Okanagan vallei achter je en rijdt richting  Mount Revelstoke National Park, gelegen nabij het gelijknamige stadje Revelstoke. Neem de Meadows in the Sky Parkway, zo’n 26 kilometer, door het nationale park, vlakbij de 1920 meter hoge Mount Revelstoke. Onderweg wacht een diversiteit aan fauna en flora: weilanden, besneeuwde bergtoppen, valleien en zelfs regenwoud.

Dag 11: Revelstoke naar Banff - 280 km

Onderweg naar Banff doorkruis je enkele van Canada’s mooiste Nationale Parken. In Glacier N.P. aanschouw je besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains met uitgestrekte gletsjers achter elke hoek. In Yoho N.P. verbluft Emerald Lake door haar diepblauwe kleur en fenomenale ligging. Trek je wandelschoenen aan en vind jezelf omringd door niets dan vreedzame natuurpracht.

Dag 12: vrije dag in Banff

In 1883 werd Banff uitgeroepen tot 1ste Nationale Park van Canada en 3de ter wereld, uniek vanwege haar warmwaterbronnen. Al komen de meeste reizigers vandaag voor het adembenemende berglandschap. Fiets rond Vermillion Lakes of neem de Gondola voor een uniek panorama. Na een dag op Banff’s wandelpaden is een bad in het warme water van de Hot Springs des te aantrekkelijk! 

Dag 13: Banff naar Jasper - 288 km

Reis door de Rockies via de Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld! Deze 230 km lange weg van Lake Louise naar Jasper over de Sunwapta Pass is in de jaren 1800 ontstaan als handelsroute voor bont. De bekendste spot is Columbia Icefield en de Athabasca Glacier. Andere toppers: Sunwapta & Athabasca Falls en natuurlijk de vele wandelroutes met prachtig uitzicht.

Dag 14: vrije dag in Jasper

Het grootste Nationale Park van Canada, en misschien wel het wildste. Puur & ruw terrein, bewoond door grizzlyberen en elanden. Jasper heeft alles wat je wenst: ruim 990 kilometer wandelpaden, gastronomie in Jasper Town, unieke meren, fotogenieke landschappen zoals Maligne Canyon en dankzij de grote populatie wildlife een hoge kans om dieren te spotten.

Dag 15: Jasper naar Edmonton - 365 km

Edmonton draagt als bijnaam “de poort naar het noorden”. Deze moderne stad heeft één van de grootste winkelcentra ter wereld, met een indoor aquarium en zelfs waterpark. Zelfs hier kan je ontsnappen aan de bewoonde wereld met een eigen National Park dichtbij: Elk Island National Park. Met wat geluk spot je er wildlife op Bison Road of tijdens een wandeling aan Beaver Lake.

Dag 16: Edmonton en vertrek

Afhankelijk van je vertrekuur heb je nog even tijd in de stad. Nadien check je in voor je terugvlucht. Aankomst volgende dag (dag 17).

Sea to Sky

Standaard hotelformule

In onze standaardaccommodatie bieden we steeds kwalitatieve, nette hotels aan, met een handige ligging, vergelijkbaar met 3* niveau. Alle comfort en moderne hotelvoorzieningen zijn voorhanden, zoals Wi-Fi, eigen badkamer op de kamer, aangename Queen bedden (2bedden van 153cm x 203 cm) of King size bed (1 bed van 183cm x 203cm).

Een tweepersoonskamer bestaat uit 1 King bed, 1 Queen bed, of 2 Queen bedden. Driepersoons-en vierpersoonskamer bestaan steeds uit 2 Queen bedden.

Bij offerte bezorgen we je details over onze hotelselectie per locatie. Bij boeking gaan we steeds voor de hotels zoals in de offerte kiezen. indien niet meer beschikbaar wordt er uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de omgeving, van dezelfde prijs-kwaliteit. We maken daarbij een uitgekiende selectie. Accommodaties die niet aan onze kwaliteitstandaarden voldoen, laten we links liggen. Je wordt steeds op de hoogte gebracht van deze wijzigingen.

Comfort hotelformule

In onze comfortaccommodatie bieden we steeds comfortabele hotels aan van uitstekende kwaliteit en op de mooiste locaties, vergelijkbaar met 4* niveau. Je beschikt over een ruime kamer met alle faciliteiten, Wi-Fi, eigen badkamer op de kamer, aangename Queen bedden (2bedden van 153cm x 203 cm) of King size bed (1 bed van 183cm x 203cm).

Een tweepersoonskamer bestaat uit 1 King bed, 1 Queen bed, of 2 Queen bedden. Driepersoons-en vierpersoonskamer bestaan steeds uit 2 Queen bedden.

Bij offerte bezorgen we je details over onze hotelselectie per locatie. Bij boeking gaan we steeds voor de hotels zoals in de offerte kiezen. indien niet meer beschikbaar wordt er uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de omgeving, van dezelfde prijs-kwaliteit. We maken daarbij een uitgekiende selectie. Accommodaties die niet aan onze kwaliteitstandaarden voldoen, laten we links liggen. Je wordt steeds op de hoogte gebracht van deze wijzigingen.