In Pursuit of Wilderness
In Pursuit of Wilderness

In Pursuit of Wilderness

Ongerepte wildernis van Canada - 17 dagen

Omschrijving van de reis

Unieke route via de meest ongerepte landschappen van West-Canada. Combineer de hoogtepunten zoals Banff, Jasper en Vancouver Island met ultieme wildernislocaties zoals Bella Coola en 100 Mile House. Per ferry doorkruis je de Inside Passage, een prachtige route langs de ruige kustlijn, ontoegankelijke wildernis achter de pieken van de Coastal Mountains. 

Reisschema per dag

Aankomst in Vancouver, de hoofdstad van British Columbia en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Lees meer

Met de oceaan aan je voeten en de bergen in je rug is de ligging hier van ongeëvenaarde schoonheid. Verken het historische centrum te voet, struin langs de jachthaven, laat je verrassen door bruisend China Town. Maak een boottocht of flightseeing tour voor een uniek perspectief. Of ontdek de natuur om de hoek met een walvissafari of bezoek aan Grouse Mountain.

Lees meer

Ontspannende ferry oversteek van Tsawwassen (Vancouver) naar Swartz Bay bij Victoria. Vrije verkenning van Victoria, een stad met een zeer aanwezig Brits koloniaal verleden, intussen mooi vermengd met een eigen Vancouver Island sfeer.

Lees meer

Vrije dag ter verkenning van Victoria en omgeving. Wandel langs de marina, parlementsgebouw en het statige Fairmont Empress Hotel, of maak een walvis-en orka safari. Op 20 kilometer van de stad kan je de weelderige Butchart Gardens bezoeken. Afsluiten kan in één van de vele pubs, micro-brouwerijen, of farm-to-table restaurants.

Lees meer

Een mooie rit brengt je verder doorheen Vancouver Island, naar Campbell River, gelegen aan de rustige oostkust van het eiland. 

Lees meer

Weinigen reizen zo ver noordwaarts op Vancouver Island. Hou je ogen open onder weg voor wildlife. Port Hardy is een klein havenstadje aan de rand van het Cape Scott Park en je eindpunt voor vandaag. Morgen trek je de zee op.

Lees meer

Vroeg uit de veren voor de ferry door de Inside Passage naar Bella Coola. Terwijl de fjorden langzaam voorbij glijden spot je onderweg walvissen en zeearenden. Je ferry beschikt over alle nodige faciliteiten om de dag comfortabel door te komen. 's avonds kom je aan te Bella Coola. 

Lees meer

Als een echte pionier verken je deze onbetreden paden naar het ruige Tweedsmuir Provincial Park waar je incheckt in een prachtige lodge met heel mooie vergezichten op de bergen. 

Lees meer

Een vrije dag om volop van de natuur te genieten. De mensen in de lodge geven je met plezier tips over wandelingen of excursies in de omgeving. 

Lees meer

Aan de uitlopers van de Caribou Mountains ligt het historisch 100 Mile House, op de oude goudzoekersroute naar de Gold Fields in het noorden. Bezoek er nog een oude nederzetting in 108 Mile House.

Lees meer

Langs tal van meren, een paradijs voor vogels, reis je verder doorheen dit stukje wildernis tot de Rocky Mountains en langs de hoogste piek Mount Robson. Het landschap wordt steeds imposanter en plots duikt het gezellige dorpje Jasper op, de uitvalsbasis voor een uitgebreide verkenning van Jasper National Park.

Lees meer

Het grootste Nationale Park van Canada, en misschien wel het wildste. Puur & ruw terrein, bewoond door grizzlyberen en elanden. Jasper heeft alles wat je wenst: ruim 990 kilometer wandelpaden, gastronomie in Jasper Town, unieke meren, fotogenieke landschappen zoals Maligne Canyon en dankzij de grote populatie wildlife een hoge kans om dieren te spotten.

Lees meer

Reis door de Rockies via de Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld! Deze 230 km lange weg van Jasper naar Lake Louise over de Sunwapta Pass is in de jaren 1800 ontstaan als handelsroute voor bont. De bekendste spot is Columbia Icefield en de Athabasca Glacier. Andere toppers: Sunwapta & Athabasca Falls en natuurlijk de vele wandelroutes met prachtig uitzicht.

Lees meer

Banff NP heeft nog meer in petto. Neem Hwy 1A naar Lake Louise en maakt een tussenstop bij de Johnston Canyon. Eindhalte is “The Jewel of the Rockies”. Geniet bij Lake Louise van het uitzicht vanuit een kano, volg één van de vele wandelingen en drink thee in een Tea House. Stop op de terugweg ook bij Moraine Lake, slechts half zo groot als Lake Louise, maar even fotogeniek.

Lees meer

Vrije tijd in Banff. Neem je tijd om te ontspannen in Banff, relax aan de Vermillion Lakes aan de rand van het dorp, neem de kabelbaan naar de bergtoppen om nog een keer van het fenomenale uitzicht over de Rocky Mountains te genieten, of neem een duik in de heerlijke heetwaterbronnen van het dorp. 

Lees meer

Korte rit naar Calgary. Geniet nog na met een fris biertje uit een microbrouwerij of een glaasje uit de Okanagan wijnstreek vooraleer je terug huiswaarts keert. Je vlucht vertrekt in de namiddag. (aankomst volgende dag: dag 17)

Lees meer
Inbegrepen in deze reis:
 • 15 hotelovernachtingen (privé sanitair)
 • praktisch reispakket & CTD reisapp
 • alle lokale taksen & BTW
 • 13 x 24 u huurwagen (meer info)
  • onbeperkte km's*
  • schade & aansprakelijkheidsverzekering
  • 2 bestuurders
 • volpension (2 x ontbijt, 1 x lunch, 2 x diner) verblijf Tweedsmuir Prov. Park
 • ferry Vancouver Tsawwassen - Victoria Swartz Bay met wagen
 • ferry Port Hardy - Bella Coola met wagen

*Met uitzondering van bepaalde wagentypes - details bij offerte

Niet inbegrepen:
 • internationale vluchten - vrijblijvend voorstel bij offerte
 • inkom Nationale Parken 
 • brandstofkosten voor de huurwagen en ev. parking kosten
 • overige maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven en fooien
 • transfer vanluchthaven naar hotel Vancouver
 • annulerings-en bijstandsverzekering - vrijblijvend voorstel bij offerte
 • ETA online visum (aan te vragen na boeking aan 7 CAD p.p., alle info wordt hiervoor verstrekt)
Prijzen per persoon:

Single prijzen en andere samenstellingen op aanvraag

Combinatie tussen standaard en comfort? Vraag er naar bij je offerte! 

Bij 2 reizigers
  Jun-Sep
Standaard € 3.150
Comfort € 3.595
Bij 4 reizigers
  Jun-Sep
Standaard € 1.895
Comfort € 2.345
Optioneel toe te voegen:

Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Gps systeem: € 140 per wagen

Optionele excursies bij deze reis

Vancouver - 5 uur

Lees meer
Prijs: € 120 per persoon

Vancouver - 30 min

Lees meer
Prijs: € 138 per persoon

Victoria (Vancouver Island) - 3 uur

Lees meer
Prijs: € 112 per persoon

Jasper - 1,5 uur

Lees meer
Prijs: € 75 per persoon

Jasper - dagtoegang

Lees meer
Prijs: € 47 per persoon

Banff - dagtoegang

Lees meer
Prijs: € 59 per persoon
In Pursuit of Wilderness
optionele excursies geselecteerd
Vancouver City Tour & Capilano hangbrug park
Vancouver City Flightseeing Tour
Walvis & orka safari (zodiac of gesloten boot)
Spirit Island & Maligne Lake boottocht
SkyTram Gondola Jasper
Banff Gondola Sulphur Mountain
Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
Gps systeem: € 140 per wagen
optionele excursies geselecteerd
Vraag offerte aan

Vancouver City Tour & Capilano hangbrug park

Vancouver - 5 uur

Tijdens dit stadsavontuur krijg je de highlights van de stad te zien, onder begeleiding van een gids. Verken downtown Vancouver met Canada Place en de Olympic Cauldron. Onderweg naar de groene oase Stanley Park zie je de drukke winkel en verkeersader van de stad, Robson Street. De tour gaat verder langs het panoramische English Bay, het unieke Granville Island met haar vele verse producten in de food market, Chinatown en de historische wijk Gastown.

Vervolgens verken je het interactieve Capilano Park, in de groene omgeving van Vancouver. De lange hangbrug over de canyon steelt er de show, maar je kan er ook een wandelpad doorheen de boomkruinen volgen, of een spannend pad over bruggen tegen de steile kliffen aan.

Extra leuk met kinderen!  

Prijzen
€ 120 Prijs per persoon

Vancouver City Flightseeing Tour

Vancouver - 30 min

Ervaar Vancouver vanuit de lucht, met deze ideale watervliegtuig introductie. Je vertrekt vanuit de downtown Coal Harbor en krijgt een uniek uitzicht op de stad, de nabij gelegen parken en stranden.

Prijzen
€ 138 Prijs per persoon

Walvis & orka safari (zodiac of gesloten boot)

Victoria (Vancouver Island) - 3 uur

Bij deze tocht heb je de beste kansen op het spotten van orka’s, die in de wateren rond Victoria leven. De Juan de Fuca en Haro Straits zijn namelijk de thuisbasis van 3 residentiële orka families. Elke boot is uitgerust met een hydrophone, waardoor deze ontmoetingen een extra dimensie krijgen. Een gediplomeerde gids zorgt voor interessante informatie over deze bijzondere zoogdieren en hun leefmilieu. 

Prijzen
€ 112 Prijs per persoon

Spirit Island & Maligne Lake boottocht

Jasper - 1,5 uur

Het beroemde Spirit Island, in Maligne Lake, wordt wel eens het hart en ziel van Jasper genoemd. Enkel te bereiken per boot. Vaar onderweg langs de gletsjer die dit meer heeft gevormd, omringd door talrijke bergtoppen. Eens op Spirit Island aangemeerd krijg je in alle rust tijd om foto’s te nemen, of gewoon te genieten van dit mystieke eiland.

Prijzen
€ 75 Prijs per persoon

SkyTram Gondola Jasper

Jasper - dagtoegang

Deze hoogste en langste kabelbaan in de Rockies is een must. Op amper 7 minuten sta je op Whistler Mountain. Je krijg al een prachtig uitzicht vanuit het visitor’s center maar kan het pad naar de effectieve pad volgen voor nog grotere panorama's. Je kan ook nog iets drinken of eten in het restaurant en zelf bepalen wanneer je terug afdaalt naar de begane grond. 

Prijzen
€ 47 Prijs per persoon

Banff Gondola Sulphur Mountain

Banff - dagtoegang

De volledige Bow Valley bewonderen vanop Sulphur Mountain zonder intensieve klim, ja het kan. Neem de Gondola helemaal naar de top voor een adembenemend uitzicht. Er is nog veel meer te ontdekken vanuit het moderne gebouw op de top. Wandel over de Sulphur Mountain Boardwalk om meer te leren over Canada’s eerste nationale park. Geniet van een maaltijd of koffie in één van de 2 restaurants. Of ga naar het interactief leercenter, super leuk met kinderen.

Prijzen
€ 59 Prijs per persoon

Dag 1: aankomst Vancouver

Aankomst in Vancouver, de hoofdstad van British Columbia en startpunt van je reis. Overnachting in een centraal gelegen hotel, diner en tijd om vrij de stad te verkennen.

Dag 2: vrije dag in Vancouver

Met de oceaan aan je voeten en de bergen in je rug is de ligging hier van ongeëvenaarde schoonheid. Verken het historische centrum te voet, struin langs de jachthaven, laat je verrassen door bruisend China Town. Maak een boottocht of flightseeing tour voor een uniek perspectief. Of ontdek de natuur om de hoek met een walvissafari of bezoek aan Grouse Mountain.

Dag 3: Vancouver naar Victoria - 115 km

Ontspannende ferry oversteek van Tsawwassen (Vancouver) naar Swartz Bay bij Victoria. Vrije verkenning van Victoria, een stad met een zeer aanwezig Brits koloniaal verleden, intussen mooi vermengd met een eigen Vancouver Island sfeer.

Dag 4: vrije dag in Victoria

Vrije dag ter verkenning van Victoria en omgeving. Wandel langs de marina, parlementsgebouw en het statige Fairmont Empress Hotel, of maak een walvis-en orka safari. Op 20 kilometer van de stad kan je de weelderige Butchart Gardens bezoeken. Afsluiten kan in één van de vele pubs, micro-brouwerijen, of farm-to-table restaurants.

Dag 5: Victoria naar Campbell River - 265 km

Een mooie rit brengt je verder doorheen Vancouver Island, naar Campbell River, gelegen aan de rustige oostkust van het eiland. 

Dag 6: Campbell river naar Port Hardy - 230 km

Weinigen reizen zo ver noordwaarts op Vancouver Island. Hou je ogen open onder weg voor wildlife. Port Hardy is een klein havenstadje aan de rand van het Cape Scott Park en je eindpunt voor vandaag. Morgen trek je de zee op.

Dag 7: Port Hardy naar Bella Coola per Inside Passage Ferry - 260 km

Vroeg uit de veren voor de ferry door de Inside Passage naar Bella Coola. Terwijl de fjorden langzaam voorbij glijden spot je onderweg walvissen en zeearenden. Je ferry beschikt over alle nodige faciliteiten om de dag comfortabel door te komen. 's avonds kom je aan te Bella Coola. 

Dag 8: Bella Coola naar lodge in Tweedsmuir Park - 130 km

Als een echte pionier verken je deze onbetreden paden naar het ruige Tweedsmuir Provincial Park waar je incheckt in een prachtige lodge met heel mooie vergezichten op de bergen. 

Dag 9: vrije dag bij de lodge in Tweedsmuir Park

Een vrije dag om volop van de natuur te genieten. De mensen in de lodge geven je met plezier tips over wandelingen of excursies in de omgeving. 

Dag 10: Tweedsmuir Park Ranch naar 100 Mile House - 335 km

Aan de uitlopers van de Caribou Mountains ligt het historisch 100 Mile House, op de oude goudzoekersroute naar de Gold Fields in het noorden. Bezoek er nog een oude nederzetting in 108 Mile House.

Dag 11: 100 Mile House naar Jasper - 460 km

Langs tal van meren, een paradijs voor vogels, reis je verder doorheen dit stukje wildernis tot de Rocky Mountains en langs de hoogste piek Mount Robson. Het landschap wordt steeds imposanter en plots duikt het gezellige dorpje Jasper op, de uitvalsbasis voor een uitgebreide verkenning van Jasper National Park.

Dag 12: vrije dag in Jasper

Het grootste Nationale Park van Canada, en misschien wel het wildste. Puur & ruw terrein, bewoond door grizzlyberen en elanden. Jasper heeft alles wat je wenst: ruim 990 kilometer wandelpaden, gastronomie in Jasper Town, unieke meren, fotogenieke landschappen zoals Maligne Canyon en dankzij de grote populatie wildlife een hoge kans om dieren te spotten.

Dag 13: Jasper naar Banff - 288 km

Reis door de Rockies via de Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld! Deze 230 km lange weg van Jasper naar Lake Louise over de Sunwapta Pass is in de jaren 1800 ontstaan als handelsroute voor bont. De bekendste spot is Columbia Icefield en de Athabasca Glacier. Andere toppers: Sunwapta & Athabasca Falls en natuurlijk de vele wandelroutes met prachtig uitzicht.

Dag 14: vrije dag in Banff

Banff NP heeft nog meer in petto. Neem Hwy 1A naar Lake Louise en maakt een tussenstop bij de Johnston Canyon. Eindhalte is “The Jewel of the Rockies”. Geniet bij Lake Louise van het uitzicht vanuit een kano, volg één van de vele wandelingen en drink thee in een Tea House. Stop op de terugweg ook bij Moraine Lake, slechts half zo groot als Lake Louise, maar even fotogeniek.

Dag 15: vrije dag in Banff

Vrije tijd in Banff. Neem je tijd om te ontspannen in Banff, relax aan de Vermillion Lakes aan de rand van het dorp, neem de kabelbaan naar de bergtoppen om nog een keer van het fenomenale uitzicht over de Rocky Mountains te genieten, of neem een duik in de heerlijke heetwaterbronnen van het dorp. 

Dag 16: Rit naar Calgary en vertrek - 126 km

Korte rit naar Calgary. Geniet nog na met een fris biertje uit een microbrouwerij of een glaasje uit de Okanagan wijnstreek vooraleer je terug huiswaarts keert. Je vlucht vertrekt in de namiddag. (aankomst volgende dag: dag 17)

In Pursuit of Wilderness

Standaard hotelformule

In onze standaardaccommodatie bieden we steeds kwalitatieve, nette hotels aan, met een handige ligging, vergelijkbaar met 3* niveau. Alle comfort en moderne hotelvoorzieningen zijn voorhanden, zoals Wi-Fi, eigen badkamer op de kamer, aangename Queen bedden (2bedden van 153cm x 203 cm) of King size bed (1 bed van 183cm x 203cm).

Een tweepersoonskamer bestaat uit 1 King bed, 1 Queen bed, of 2 Queen bedden. Driepersoons-en vierpersoonskamer bestaan steeds uit 2 Queen bedden.

Bij offerte bezorgen we je details over onze hotelselectie per locatie. Bij boeking gaan we steeds voor de hotels zoals in de offerte kiezen. indien niet meer beschikbaar wordt er uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de omgeving, van dezelfde prijs-kwaliteit. We maken daarbij een uitgekiende selectie. Accommodaties die niet aan onze kwaliteitstandaarden voldoen, laten we links liggen. Je wordt steeds op de hoogte gebracht van deze wijzigingen.

Comfort hotelformule

In onze comfortaccommodatie bieden we steeds comfortabele hotels aan van uitstekende kwaliteit en op de mooiste locaties, vergelijkbaar met 4* niveau. Je beschikt over een ruime kamer met alle faciliteiten, Wi-Fi, eigen badkamer op de kamer, aangename Queen bedden (2bedden van 153cm x 203 cm) of King size bed (1 bed van 183cm x 203cm).

Een tweepersoonskamer bestaat uit 1 King bed, 1 Queen bed, of 2 Queen bedden. Driepersoons-en vierpersoonskamer bestaan steeds uit 2 Queen bedden.

Bij offerte bezorgen we je details over onze hotelselectie per locatie. Bij boeking gaan we steeds voor de hotels zoals in de offerte kiezen. indien niet meer beschikbaar wordt er uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de omgeving, van dezelfde prijs-kwaliteit. We maken daarbij een uitgekiende selectie. Accommodaties die niet aan onze kwaliteitstandaarden voldoen, laten we links liggen. Je wordt steeds op de hoogte gebracht van deze wijzigingen.