Groepsreis Expeditie
Groepsreis Expeditie

Groepsreis Alaska & Canada - Expeditiecruise MS Roald Amundsen 2022 - VOLZET

Exploratie cruise Hurtigruten - 17 dagen (incl. vluchten)

Omschrijving van de reis

Vaste afreis: 29/05/2022 - 16/06/2022 (reis VOLZET) wachtlijst is geopend voor 2023 - contacteer ons gerust

Bij deze reis reist een Nederlandstalige reisbegeleider mee om deze mooie natuurreis samen te beleven. Aan boord is een Engelstalig expeditie team aanwezig, top experts uit verschillende disciplines. Zij begeleiden activiteiten aan boord en aan land en organiseren lezingen en 'landingen' met poolcirkelboten die je tot diep in de natuurpracht brengen. Unieke reis verzorgd samen met zustermerk Explore

Vanuit Anchorage reizen we zuidwaarts via de Golf van Alaska en de Inside Passage naar Vancouver aan boord van de MS Roald Amundsen, bouwjaar 2019! Een comfortabel basiskamp op zee. Het eerste expeditieschip dat op elektrische hybridetechnologie zal varen! Onderweg speuren we naar arenden, beren en walvissen en bezoeken spectaculaire landschappen. Met je reisbegeleider ontdekken we vervolgens ook nog het bruisende Vancouver!

Reizen in 2022 lijkt nog veraf, maar voor een bijzondere reis als deze zijn de plaatsen beperkt. Wees er op tijd bij

Reisschema per dag

Vlucht van Brussel naar Anchorage. Je reisbegeleider reist met je mee. Na aankomst in Anchorage brengt een bus je naar het hotel in de stad. 

Lees meer

Tijd om het centrum van Anchorage te ontdekken. Alles is makkelijk op wandelafstand te verkennen. Een aanrader is het Anchorage Museum waar u meer te weten komt over de inheemse indianenstammen en de jonge geschiedenis van de 49th State.

We voorzien graag tips om een artisanaal biertje en de verse lokale keuken te proeven. Zoek je het actiever kan je een fiets huren en de kustlijn volgen tijdens een korte fietstocht met onderweg het standbeeld van ontdekkingsreiziger James Cook.

Lees meer

Na het ontbijt transfer naar Seward, een mooie rit met bezoek incl. aan het Alaska Wildlife Conservation Center dat zich toelegt op natuurbehoud via onderzoek, onderwijs en kwaliteitsvolle verzorging van dieren in nood. In het mooie Seward ligt het schip, MS Roald Amundsen, op je te wachten. Zodra iedereen aan boord is gooien we de trossen los, klaar voor het avontuur.

Lees meer

We vertoeven in de weinig bevaarde zeeweg Prince William Sound en verkennen de College Fjord. Paradijselijke fjorden en inhammen kronkelen langs de kustlijn, populair bij walvisfamilies! De gletsjers rijken tot in het water en er drijven talloze ijsschotsen in de zeeweg. Opvallend zijn de diepgroene bossen op de eilanden, een oogverblindend contrast met het ijs.

Lees meer

De naam van deze baai spreekt voor zich. Het spectaculaire landschap werd hier de voorbije 100 jaar gevormd door de terugtrekking van drie grote gletsjers die nog steeds afkalven in zee. Het doel is om de Guyot gletsjer te verkennen. De weer- en ijsomstandigheden van de dag zullen mee bepalen welke gebieden van dichtbij kunnen bezocht worden.

Lees meer

Met de poolcirkelboten gaan we aan land om deze ankerplaats te verkennen met lokale gidsen. De wildernis ligt hier genesteld tegen de Chilkat bergketen en biedt een fantastisch decor voor bruine en zwarte beren, wolven, elanden en het sitkahert. ‘s Avonds vaart het schip langs Point Adolphus, een bekende plaats om walvissen te spotten.

Lees meer

Op een afgelegen schiereiland in Alaska ligt Haines, oord vol verborgen verhalen. Lang bewoond door traditionele stammen, Europese handelaars én erna volgde de Goldrush. Vandaag staat het stadje bekend om de vele kunstenaars die zich er vestigden. Verbazend is dat niet bij het zicht van de besneeuwde bossen en bergen – wordt niet iedere mens daar een beetje poëtisch van?

Lees meer

Weelderige bossen, diepe valleien, torens van kliffen: het decor bij Tracy Arm en Endicott Arm, de 2 meest adembenemende fjorden van Alaska. Het landschap lijkt wel geplukt uit een fantasyfilm. Enkel de krakende gletsjers verbreken de stilte of cirkelt daar een arend boven de rotsen? Afhankelijk van het weer kan je de regio verkennen met de kajak of met de poolcirkelboten.

Lees meer

In Sitka geniet je van het zicht op de Sister Mountains en Mount Edgecumbe, een slapende vulkaan. De vroegere hoofdstad van Alaska onder Russisch bewind kent vandaag een mix van culturen. Slenter langs de Russisch-orthodoxe kathedraal van St. Michael’s of bezoek het Sitka National Historical Park waar je nog tal van kleurrijke Tinglit totempalen kan zien.

Lees meer

Petersburg wordt ook wel ‘klein Noorwegen’ genoemd, dankzij haar Scandinavische roots. In dit vissersdorpje worden niet alleen alle Noorse feestdagen gevierd, ook is de ‘Sons of Norway’ evenementenzaal het hart van de gemeenschap. Bij de eindeloze wouden en het rijke dierenleven tussen de sparrenbomen kunnen de Noren enkel jaloers worden – dit is Alaska pur sang.

Lees meer

Naar verluidt is Wrangell de enige stad in Alaska die onder drie vlaggen bestuurd werd: Tlingit Nation, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ondanks de invloed van al die culturen, bleven traditionele rotstekeningen en met mos overwoekerde totempalen overeind.

Lees meer

Misty Fjords is beschermd natuurgebied. Diepgroene regenwouden, glasheldere rivieren, watervallen en granieten kliffen die recht uit de oceaan rijzen, vaak gehuld in geheimzinnige mist. Thuis voor onder meer: wolven, berggeiten, bruine & zwarte beren, elanden, zeeleeuwen en orka’s. Als de omstandigheden het toelaten verkennen we de regio per kajak of met de poolcirkelboten.

Lees meer

Zuidwaarts doorheen de smalle zeestraten van Canada’s Inside Passage langs Grenville & Princess Royal Channel en Johnstone Strait. Dolfijnen, orka’s en walvissen begroeten je terwijl je een kijkje neemt in de panoramalounge, of de zilte zeelucht opsnuift op het dek. Terwijl vele andere cruises deze regio ‘s nachts doorkruisen genieten we van dit sublieme landschap overdag.

Lees meer

Alert Bay ligt op het noordelijke puntje van Vancouver Island en is de thuishaven van de Kwakwaka’wakw First Nations gemeenschap. Je vindt er gigantische totempalen, schilderijen, houtsnijwerk en ceremoniële maskers in het plaatselijk museum. We zoeken naar walvissen en andere zeedieren rond de nabijgelegen eilanden.

Lees meer

De zeereis eindigt ‘s morgens in het bruisende Vancouver. Transfer naar het iconische Fairmont hotel Downtown. Vrije lunch (niet incl.). In de namiddag gaan we op pad met lokale gids en bezoeken Chinatown, Robson Street, English Bay en Stanley Park. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner met panoramisch uitzicht vanuit het Top of Vancouver Revolving restaurant.

Lees meer

Vancouver ligt vlakbij prachtige natuur & bergen. Na het ontbijt begeven we ons naar de wereldberoemde Capilano Suspension Bridge. Wie wil kan mee over de brug wandelen. Toegang en gids incl. Je geniet van een vrije namiddag in de stad. ‘s Avonds culinair diner in een plaatselijk restaurant vlakbij het hotel. 

Lees meer

Vrije voormiddag in Vancouver afhankelijk van het vluchtschema. Na de middag transfer per bus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. Vanwege het tijdsverschil zal aankomst in Brussel de volgende dag zijn (16.06.22). Afscheid van de gids en eigen verplaatsing huiswaarts.

Lees meer
Inbegrepen in deze reis:
 • Vluchten Brussel-Anchorage/Vancouver-Brussel (economy class, incl. bagage en taksen)
 • Transfer luchthaven Anchorage naar hotel
 • 2 overnachtingen Anchorage 4-sterrenhotel, incl. ontbijt
 • Transfer hotel Anchorage naar schip in Seward
  • incl. bezoek Alaska Wildlife Conservation Center,
  • Engelssprekende gids
  • lunchpakket
 • Transfer Vancouver van schip naar hotel
 • Transfer hotel naar luchthaven Vancouver
 • 2 overnachtingen Fairmont hotel Vancouver 4+ sterrenhotel, incl. ontbijt
 • 3-gangen diner Vancouver (2x) ,2 drankjes en fooien incl.
 • Begeleide stadswandeling (3-3.5u) Vancouver centrum, incl. fooien
 • Bezoek Capilano Suspension bridge, incl. inkom, transfer & fooien
 • Hurtigruten expeditie-zeereis in geboekte hutcategorie 
  • Alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in Aune en Fredheim 
  • Koffie en thee gedurende de dag
  • Gebruik Wi-fi. 
  • Herbruikbare drinkbus. 
  • Professioneel Engelstalig expeditie team 
  • Lezingen door ervaren expeditieteam 
  • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek, microscopen, interactieve schermen, …
  • Tips van professionele fotograaf aan boord
  • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
  • Gebruik van fitness, bubbelbaden, zwembad en panoramische sauna
  • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
  • Wind- en regenbestendige jas (deze mag u mee naar huis nemen na de reis)
Niet inbegrepen:
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en dranken
 • Reis- en bijstandsverzekering
Prijzen per persoon:

op basis van 2 personen (Incl. vluchten)
single prijzen op aanvraag
Beperkte plaatsen! 
(reis 2022 VOLZET) wachtlijst is geopend voor 2023 - contacteer ons gerust

Polar Buitenhut - RR € 7445
Arctic Superior Buitenhut - XT € 8750
Expeditiesuite - ME € 9995


Opmerkingen:

 • Het vluchtschema is momenteel nog niet gekend
 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel voor u tot in de kajuit gebracht
 • Fooien worden niet verwacht

Bijzondere condities:

 • Annuleringsvoorwaarden voor deze reis: tot 180 dagen voor afreis: het voorschot (=40% van de reissom), van 179 tot 90 dagen voor afreis: 50% van de reissom, van 89 dagen voor afreis of bij niet-aanmelding: 100% van de reissom
 • Minimum 10 deelnemers vereist voor een gegarandeerde afreis. Deze afreis is reeds gegarandeerd! 
Optioneel toe te voegen:

Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Groepsreis Alaska & Canada - Expeditiecruise MS Roald Amundsen 2022 - VOLZET
optionele excursies geselecteerd
Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
optionele excursies geselecteerd
Vraag offerte aan

29.05.2022: vlucht Brussel - Anchorage (Alaska)

Vlucht van Brussel naar Anchorage. Je reisbegeleider reist met je mee. Na aankomst in Anchorage brengt een bus je naar het hotel in de stad. 

30-31.05.2022: Anchorage

Tijd om het centrum van Anchorage te ontdekken. Alles is makkelijk op wandelafstand te verkennen. Een aanrader is het Anchorage Museum waar u meer te weten komt over de inheemse indianenstammen en de jonge geschiedenis van de 49th State.

We voorzien graag tips om een artisanaal biertje en de verse lokale keuken te proeven. Zoek je het actiever kan je een fiets huren en de kustlijn volgen tijdens een korte fietstocht met onderweg het standbeeld van ontdekkingsreiziger James Cook.

01.06.2022: transfer Seward - Conservation Centre - inscheping

Na het ontbijt transfer naar Seward, een mooie rit met bezoek incl. aan het Alaska Wildlife Conservation Center dat zich toelegt op natuurbehoud via onderzoek, onderwijs en kwaliteitsvolle verzorging van dieren in nood. In het mooie Seward ligt het schip, MS Roald Amundsen, op je te wachten. Zodra iedereen aan boord is gooien we de trossen los, klaar voor het avontuur.

02.06.2022: College Fjord

We vertoeven in de weinig bevaarde zeeweg Prince William Sound en verkennen de College Fjord. Paradijselijke fjorden en inhammen kronkelen langs de kustlijn, populair bij walvisfamilies! De gletsjers rijken tot in het water en er drijven talloze ijsschotsen in de zeeweg. Opvallend zijn de diepgroene bossen op de eilanden, een oogverblindend contrast met het ijs.

03.06.2022: Icy Bay

De naam van deze baai spreekt voor zich. Het spectaculaire landschap werd hier de voorbije 100 jaar gevormd door de terugtrekking van drie grote gletsjers die nog steeds afkalven in zee. Het doel is om de Guyot gletsjer te verkennen. De weer- en ijsomstandigheden van de dag zullen mee bepalen welke gebieden van dichtbij kunnen bezocht worden.

04.06.2022: William Henry Bay

Met de poolcirkelboten gaan we aan land om deze ankerplaats te verkennen met lokale gidsen. De wildernis ligt hier genesteld tegen de Chilkat bergketen en biedt een fantastisch decor voor bruine en zwarte beren, wolven, elanden en het sitkahert. ‘s Avonds vaart het schip langs Point Adolphus, een bekende plaats om walvissen te spotten.

05.06.2022: Haines

Op een afgelegen schiereiland in Alaska ligt Haines, oord vol verborgen verhalen. Lang bewoond door traditionele stammen, Europese handelaars én erna volgde de Goldrush. Vandaag staat het stadje bekend om de vele kunstenaars die zich er vestigden. Verbazend is dat niet bij het zicht van de besneeuwde bossen en bergen – wordt niet iedere mens daar een beetje poëtisch van?

06.06.2022: Tracy Arm

Weelderige bossen, diepe valleien, torens van kliffen: het decor bij Tracy Arm en Endicott Arm, de 2 meest adembenemende fjorden van Alaska. Het landschap lijkt wel geplukt uit een fantasyfilm. Enkel de krakende gletsjers verbreken de stilte of cirkelt daar een arend boven de rotsen? Afhankelijk van het weer kan je de regio verkennen met de kajak of met de poolcirkelboten.

07.06.2022: Sitka

In Sitka geniet je van het zicht op de Sister Mountains en Mount Edgecumbe, een slapende vulkaan. De vroegere hoofdstad van Alaska onder Russisch bewind kent vandaag een mix van culturen. Slenter langs de Russisch-orthodoxe kathedraal van St. Michael’s of bezoek het Sitka National Historical Park waar je nog tal van kleurrijke Tinglit totempalen kan zien.

08.06.2022: Petersburg

Petersburg wordt ook wel ‘klein Noorwegen’ genoemd, dankzij haar Scandinavische roots. In dit vissersdorpje worden niet alleen alle Noorse feestdagen gevierd, ook is de ‘Sons of Norway’ evenementenzaal het hart van de gemeenschap. Bij de eindeloze wouden en het rijke dierenleven tussen de sparrenbomen kunnen de Noren enkel jaloers worden – dit is Alaska pur sang.

09.06.2022: Wrangell

Naar verluidt is Wrangell de enige stad in Alaska die onder drie vlaggen bestuurd werd: Tlingit Nation, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ondanks de invloed van al die culturen, bleven traditionele rotstekeningen en met mos overwoekerde totempalen overeind.

10.06.2022: Misty Fjords

Misty Fjords is beschermd natuurgebied. Diepgroene regenwouden, glasheldere rivieren, watervallen en granieten kliffen die recht uit de oceaan rijzen, vaak gehuld in geheimzinnige mist. Thuis voor onder meer: wolven, berggeiten, bruine & zwarte beren, elanden, zeeleeuwen en orka’s. Als de omstandigheden het toelaten verkennen we de regio per kajak of met de poolcirkelboten.

11.06.2022: Inside Passage

Zuidwaarts doorheen de smalle zeestraten van Canada’s Inside Passage langs Grenville & Princess Royal Channel en Johnstone Strait. Dolfijnen, orka’s en walvissen begroeten je terwijl je een kijkje neemt in de panoramalounge, of de zilte zeelucht opsnuift op het dek. Terwijl vele andere cruises deze regio ‘s nachts doorkruisen genieten we van dit sublieme landschap overdag.

12.06.2022: Alert Bay

Alert Bay ligt op het noordelijke puntje van Vancouver Island en is de thuishaven van de Kwakwaka’wakw First Nations gemeenschap. Je vindt er gigantische totempalen, schilderijen, houtsnijwerk en ceremoniële maskers in het plaatselijk museum. We zoeken naar walvissen en andere zeedieren rond de nabijgelegen eilanden.

13.06.2022: Aankomst in Vancouver

De zeereis eindigt ‘s morgens in het bruisende Vancouver. Transfer naar het iconische Fairmont hotel Downtown. Vrije lunch (niet incl.). In de namiddag gaan we op pad met lokale gids en bezoeken Chinatown, Robson Street, English Bay en Stanley Park. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner met panoramisch uitzicht vanuit het Top of Vancouver Revolving restaurant.

14.06.2022: Vancouver

Vancouver ligt vlakbij prachtige natuur & bergen. Na het ontbijt begeven we ons naar de wereldberoemde Capilano Suspension Bridge. Wie wil kan mee over de brug wandelen. Toegang en gids incl. Je geniet van een vrije namiddag in de stad. ‘s Avonds culinair diner in een plaatselijk restaurant vlakbij het hotel. 

15.06.2022: Vancouver & terugreis

Vrije voormiddag in Vancouver afhankelijk van het vluchtschema. Na de middag transfer per bus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. Vanwege het tijdsverschil zal aankomst in Brussel de volgende dag zijn (16.06.22). Afscheid van de gids en eigen verplaatsing huiswaarts.

Groepsreis Alaska & Canada - Expeditiecruise MS Roald Amundsen 2022 - VOLZET